fredag 24 juli 2009

Jag fortsätter med buttercupen o har nog snart de sista utläggen. Den verkar oxå bli ganska stor men det gör inget.

Häromdagen kom svärföräldrarna på besök. Efter lite prat kom vi in på de beställda virkade kapporna o jag fick ju med skammens rodnad erkänna att bara en var gjord. Men hon blev nöjd ändå. Får väl greja med den när buttercupen är färdig, Och I:s tröja o min kofta o farbror G:s strumpor.. Nåja till nästa sommar kanske. Det är ju sååå tråååkigt!!!!!!

torsdag 16 juli 2009

upprepat igen-buttercup

Jag hade oxå stickat alldeles för stor storlek vilket i mitt fall gjorde mig jätteglad. På´n igen.
När jag nu skulle skriva detta på KALen för buttercup fick jag reda på att den var anmäld för skräppost- Det kan ju faktiskt vara jag själv som pillat på fel knapp.

PS Jag har beställt en bok Knit one below via adlibris som sägs vara bra hjälp när man stickar på engelska. Kan vara bra att ha. Ds

måndag 13 juli 2009

Stickningsdax äntligen


Nu är det dags för stickning. Buttercupen i Allinogarn limefärgat är på G.

söndag 5 juli 2009

virkning



Nu har jag kommit till nästan hälften på den första gardinkappan av två o fastän det faktiskt går ganska fort är det såååå tråkigt med detta. Den största skillnaden mellan virkning o stickning är att man måste repa upp om man kommit fel. Det är inte bara som i stickning att man kan följa maskan neråt o åtgärda felet eller tom fuska så det ser rätt ut. När det gäller såna som mig som ibland har för bråttom (ett annat ord för slarvighet) är att man kan få ta upp ofta o mycket då om det finns annat i närheten som pockar på uppmärksamhet. Därför försöker jag att skynda mig färdigt med denna. Det får väl gå....

I dag passar jag dessutom på att lyssna mkt på radio inne med dörren öppen mot gråigheten utanför, vilken är skön efter de förra heta dagarna. Annars har jag med virkningen på stranden..