söndag 28 februari 2010

En rolig helg om man gillar konsumtion :-)


Detta "fisknät" håller jag på med nu. Samma sjal som jag berättade om igår.Den blir ljuvlig
!





Denna lilla påse med innehåll köpte jag av Föreningen Sticka.org. för 198 kr. Det är ett bingemönster från Halland. Kanske lite dyrt men ok. De hade samma vantar uppsticka till försäljning för 1.000 kr vilket jag tycker är väldigt dyrt. Visst jag om ngn borde väl veta vilken tid o ork allt tar att sticka men ändå.
Jag fick fribiljett för två till symässan som varit i helgen på Kviberg o mannen ville gärna följa med.
I går var vi på Ö o B det riktiga alltså som är bla polisens utförsäljning av allt möjligt. Bla hittade vi två par jeans Levis 501 för det facila priset av 490 kr tillsammans! Dessutom hittade jag en sk seglarjacka som är precis den typ jag letat efter i några år för 225 kr. Jättebra kvalitet. Maken blev inte heller lottlös med en borrmaskin som laddas upp. En jätterolig inköpshelg. Sonen fick i dag dessutom träffa sin gamla klasskamrat som flyttat från området. Han var oxå nöjd.

lördag 27 februari 2010

Ny onlineaffär-för mig

Jag har hittat en ny affär på nätet som jag handlade irl på i Borås på senaste mässan därhttp://www.lienesdesign/ . Hon har även en blogg som uppdateras ofta.Denna har jag snott ideén att sticka från http://clara%20stickar./


När jag kikade mer på Knitty hittade jag denna underbarahttp://http//knitty.com/ISSUEsummer07/PATTwisp.html. Även om jag själv nog skulle se elefantgravid ut i den vet jag en viss dam som den är som gjord för : http://miasblogspot.com/. Den är jättefin.

onsdag 24 februari 2010

ang

Det blev ingen uppdatering för det hände inte så mycket med stickandet förra helgen. Däremot fick vi en förfrågan från GLC om vi saknade ngra däck.!!!! Nej vi har ingen bil. Alltså har dom blandat ihop alla grannarnas saker med varandra. Suck. Sen har jag tröttnat på mina stora saker för det är så långa varv. Tror att vissa av er håller med. Det bara stör mig att jag har flera liknan de projekt på gång. Dåligt samvete för att jag inte har tålamod att göra färdigt det jag själv startar upp. Löjligt.
Inga lpskivor har kommit fram än heller.

fredag 19 februari 2010

helgen

I morgon skulle jag ju vara på Blå stället men väljer att stanna hemma. Ibland tror jag det är bra att stanna upp o känna efter. Visst är det kul att träffa vänner med dessutom en kul hobby men när man som jag denna vecka träffat ca 400 olika personer i jobbet är den sociala förmågan på sparlåga o räcker knappt till familjen. Dessutom har vi äntligen fått tillgång till vår källare o de har kommit från GLC med de saker man magasinerat därifrån. Tyvärr verkar det som att vår otur i kontakten med dom håller i sig för nu är alla våra gamla lpplattor från 70talet borta. Inte jättemånga men de som vi faktiskt gallrat ut för att spara. Dessutom har två gamla backar med sommarstugeporslin från mannens mormor oxå försvunnit.

Det enda vi kan hoppas på nu är att någon annan av våra forna grannar fått dom i sitt magasin om nu Glc packat fel. Har det en gång börjat jäklas är det lätt att det fortsätter.
Detta är ngt vi gemensamt skall pyssla med i helgen... Sen ska jag ta en rejält tag i min virkade kofta a la drops. Men det går inte lika fort för mig att virka som att sticka slätstickning. Tyvärr.
I helgen ska jag oxå uppdatera här med lite olika bilder.

Hurra däremot för alla som stickar, spinner m m för OS!

torsdag 11 februari 2010

jag ska bli färdig

Både jag o övriga familjen har periodiskt legat i magsjuka denna veckan o jag går tillbaka till jobbet i morgon. Under tiden har jag TÄNKT stick o virkprojekt eftersom jag inte orkat göra ngt annat förrän i går kväll.
Jag ska INTE göra ngt speciellt för OS stickningen vilken jag anmält mig till o hade tänkt sticka dalslandsvanten från Brittmaries mönster. Den med ekorren.
Jag SKA göra färdigt min virkade kofta jag började på innan jul o som i starten ju var så rolig. Men inte just nu.
Jag SKA göra färdigt min regnbågssjal i Kaunigarn. Har gjort 33 av 50 mönstervåder som ökar med 12 m varje våd. Tråkigt.
Jag SKA göra färdigt mitt första Amigurumiprojekt som syntes här för en helg sedan.
Sen funderar jag på att inte vara med nästa gång på Blå Stället o vår kamratcirkel. Men det får jag fundera ett tag på. Just nu finns inte tid för mönsterkonstruktion i huvudet. Men jag är bra på att ändra mig.

söndag 7 februari 2010

kamratcirkel 2

Igår var det dags igen för att intaga ateljen på Blå Stället. Dagens tema var spinning på olika nivåer men olika resultat. För nybörjarna som vågade prova verkade det som att de i alla fall inte ångrade varken försöket eller den tråd som de gjort. Sen om man vill fortsätta är en annan sak. För egen del fick jag hjälp av Ingrid vars spinnrock jag ju köpte i påskas med att namna upp de olika spolarna o vingarna o vad de var till för. Sedan en liten teknisk instruktion om olika växlars verkan. O ja- det sitter än. I övrigt skulle jag färga ett svart vitt Sauerball till rock and roll svartrött. Sådär blev den röda. Kanske gör om det en annan gång. S från Dalsland var helgens gäst igen o A började svara riktigt bra på S frågor. Kul.

Idag har jag äntligen kommit igång med lite spinnande igen.