tisdag 27 april 2010

Aj.

Har i dag av farbror doktorn fått en spruta med Tuppkamsgojs i. Tuppkammar används bla föryngringssalvor så jag kommer väl att ha ett ungdomligt o ett rynkigt knä när jag blir 90.

Ytterligare två sprutor med en veckas mellanrum ska till o sen ska jag förhoppningsvis bli rörligare. Fast hade jag varit 20 år äldre hade jag fått en konstgjord knäled inopererad direkt. Fast aj vad ont jag fick idag så jag tom ringde jobbet o sa att jag inte fixade att komma alls idag. Suck. Hoppas det inte blir så varje gång..


Stickar dock på min tunika när jag vilar benet i soffan. Fast det blir långtråkigt det med beroende på anledningen......

torsdag 22 april 2010

nytt projekt!

Paris korall färg 38 använder jag sen igår till att sticka denna fina tunika.
Jag åkte till Karmas stickcafe i går o glömde min stickning på jobbet! Men då fanns det ju möjlighet att skaffa ett litet nytt projekt. Himla fint blev det med hjälp av glada stickkompisars tillrop i valet av garnet.



söndag 18 april 2010

Här sitter nu Osiris i ensamt majestät. Fin är han, eller hur????







Här kommer så en gammal bekant jag nog började med för sisådär 4 år sedan efter att ha härmat Deisydamerna med att plocka i deras hyllor.




Nu ska den bli färdig men jag är inte säker på om den ska ha ämar eller ej. Vad tycker ni??? Den kan bli fin som väst under ex en jeansjacka. Å så blir den ju färdig snabbare....








Här är nu Karmakoftan klar o jag tror den blir alldeles perfekt att göra för en nybörjare som vill våga ta sig över branten till liiite svårare saker. Snart ska den hänga i en affär nära dig.





Idag har jag bakat på det absolut lättaste sätt jag varit med om.
Töm ut paketets torra innehåll i en bunke o häll på 2 dl vatten. Rör runt med ex en ballongvisp o Tadda-du får en morotskaka eller som här- dito muffins. Perfekt att ha om det kommer oväntade gäster. Eller om bara son o mamma blir kaksugna o både ägg o kanel fattas (plus lite dålig ork)








tisdag 13 april 2010

katten Leo

Lejonet fick somna in i går vid halvtretiden när familjen hade samlats på Blå Stjärnan. Personalen var som vanligt jättebra men avskedet blev ju lite chockartat eftersom allt gick så fort. De ringde vid 1 o sa att han hade en bukhinneinflammation som inte gick att bota så det var bara sömnen som hjälpte på smärtor o lidande.

Både man o barn grät men jag kunde som vanligt inte. Men det är en annan historia.
Tonåringen Osiris har hållit mig vaken hela natten för bus o kel o hade förståss ingen annan att leka med men det är ok.

Nu får Leo äntligen tag på de feta skator han suttit o klapprat tänderna mot på balkongen. Han har det bra där uppe i katthimlen om nu någon sån finns......Snyft

måndag 12 april 2010

vår katt forts

Igår fick vi åka till Blå stjärnan med Leo för då hade han inte ätit ngt sen i lördags. Han blev inlagd eller vad man säger om djur o har fått vätskedropp o tvångsmatas med sked. Han hade oxå gått ner i vikt en hel del. Veterinären kollade vad hon kunde o sa att man skulle ta blodprov o se lite noggrannare.

De skulle ringa under dagen i dag men detta har inte hänt ännu kl. 12,25. Väntar. Ska kanske ta VAK vård av katt senare......

fredag 9 april 2010

ang bla katten

Vår svarta Leokatt är lite dålig o vill inte äta samt tappar päls. Vi har förståss varit i kontakt med veterinär som har gett oss lite råd. Idag tog jag ut honom för första gången o vad han jamade o var rädd, till slut fick jag ta in honom Resten ska bli lite balkong fixande.

Ps Våra gamla lp skivor är o förblir borta. Vi skulle aldrig råda någon att är att använda GLC vid flyttning o förvaring. Det är i alla fall vår erfarenhet. Suck
Men imorgn blir det sol hoppas jag.

fredag 2 april 2010

mera


Min kaunisjal ör klar. Har dock inte blockat den än men efter det blir det bättre bild. Nedan syns lingarn som ska bli en kort kofta med mönster: från Yll o Tyll. Set gröna Fontygarnet är från Deisys.








Sockerrörsgarn till vänster.Stickfrossas senaste tillskott är nästa o se så bra det matchar min plånbok. Nästa är lacegarn från Zitron till en sommarsjal. Men till vilken sommar får vi väl se.








Det håriga känns levande när man har det i handen. Det andra är Debbie Bliss fina ullgarn. Tre st,
Nästa är ett vantkit bestående av lamaull o ett Norogarn som inköpts på Yll o Tyll.






















Dessa lingarn är faktiskt gröna men konstigt blev det med färgen. Låg tillsammans med en del annat i ett kit från Deisys för 180 kr. Deisy själv kommenterade en fråga vad kitet kan vara till att man (hon menade mig) kan ha det om man samlar på garn. Förstår inte alls vad hon menade?????





Här ligger det vi fick som bodde på SIV. Bla ett sk klubbgarn från Järbo o i mitt fel färger som har två IFKare (ursäkta svordomen) hemma. Om ngn har nytta av detta så säg till så kanske vi kan byta??







Så till slut även makens tröja som fick sig några varv på festen.










bilder från mina inköp o arbeten på Grötö

Längst till höger min provlapp från illussionsstickningen med Elisabeth. I mitten starten på den mudd vi fick göra av garn som ingick. Man ser faktiskt tydligt diagonalskuggan som kommer fram från vänster.


































torsdag 1 april 2010

jipiie

Har fått en ny liten söt rosa datorleksak som är bara 10". Så himla söt o den är bara min. I helgen ska jag lägga ut bilder på mina nyinköpta -SIV saker.
Men min stora vackra Kaunisjal blev färdig i går.