måndag 23 maj 2011

operation

20juni måndagen innan midsommar ska jag upp på operatinsbordet för att få hjälp till ett smalare liv!!!!!!!!!!!!!!!

Himla kul. Får väl se hur det slutar men det är skönt att det äntligen blir av.

söndag 22 maj 2011

Idag

Jag gillar regn. Såna där stora, tunga droppar som slår ner så självsäkert på fönster bläcket. Att sitta inomhus o lyssna till med balkongdörren på glänt. Idag har jag mest hela tiden befunnit mig i horisontalläge i sängen med två katter bredvid. Migrändag men ingen annan än jag var hemma. Jag har lyssnat till bok tre i serien om Bella o hennes vampyr o varulfskompisar. Inte svårt att dra paraleller till andra "udda" människor i vårt samhälle man inte " ska" beblanda sig med. Något som ju följt oss genom historien.
I morn tänker jag mig gå på stickkafeet på Berzeliegatan. Kanske vi ses.

fredag 20 maj 2011

Brev och mamma: barnkval

Idag när jag kom hem låg ett tjockt brev o väntade på mig. Från Sahlgrenska. Det var en kallelse till ett förberedande möte inför min viktoperation!! Redan den 1juni ska jag dit kl 7 på morgonen o vara fastande. Ca 5 timmar med träff med kirurg, narkosläkare dietist sköterska mm samt en massa Provtagningar. Skräck blandad förtjusning verkligen. Enda snillen i bägaren är att sonen helt plötsligt säger; men du är inte tjock, mamma. O så jag vill inte att du ska opereras o dö. Sen kom tårarna. Suck

måndag 16 maj 2011

Idag







http://hjartekatten.blogspot.com/ Det här har jag hållit på med de senaste dagarna. Trots att jag anser mig vara rätt bra på virkning så får jag inte till starten riktigt. Jag har börjat ett otal gånger nu på kroppen o blev äntligen färdig i går kväll. Nu är det svans ben o armar kvar att göra och sen är den klar för avfärd.


I lördags var familjen på utflykt runt i Marks kommun. Dvs att son o man var hos en kompis på ett ställe vid en kvarn och jag var hos Ann i Hulta o fick klappa en ung lamaflicka med gudomligt mjuk päls. En hund o en katt samt en massa får. Vi hade jättetrevligt. Den manliga delen av familjen tydligen oxå.

söndag 1 maj 2011

Dagsläget

En väldigt söt balkongkatt är ett gott sällskap.
Det mesta är nu färdigt vad gäller min mammas hastiga död begravning, möbler o ekonomi.
Nu skall jag se till att stenen på graven poleras och får hennes dödsdag. I samband med det ska urnan sättas ner. Jag gick igenom alla hennes papper idag som samlats på hög o en stund så blev det jobbigt igen.

Nu är det bara en halv månad kvar tills dess att kontakten skall återknytas med Sahlgrenska om min viktoperation. Den 28 maj har jag i exakt tre månader varit utan Methotrexate; den medicin jag tar mot min reumatism. Man kan lugnt säga att det märks att medicinen hjälper mycket när jag tar den för så in i h-e ont som haft den senaste tiden har jag inte haft på många år. Precis överallt! Det värsta är att mina händer värker o svullnar så för det första kan jag bara ha på mig vigselringen o sen så fixar jag inte att sticka så mycket som jag brukar o vill.
Det jag håller på med är en fin vit kofta i bomull-lin där jag köpte garnet redan förra året på Dropsrean.
Men inom en mycket snar framtid kan jag sticka betydligt mindre storlekar, vara med sonen på utflykter, gå promenader som jag inte kunnat på länge o bli alltmer piggare. Då kan jag se denna rid som är nu i backspegeln o tycka att det inte var så förfärligt.

Om två veckor får jag träffa Anns fina får o lamm o gosa med. Samt henne själv naturligtvis. Son o man ska till bekanta i närheten o göra manliga saker som kanske vedklyvning m m. Säger dom..