tisdag 28 juni 2011

dag 1 på resten av mina nya matveckor




I dag har det idkats fotbad i havet. Kallt men skönt.























Så här glad blev jag av att äta riktig god mat som tuggas.













Köttfärssås med i mitt fall potatis. De andra åt bandspagetti.






Just det ja. 5 cm mindre om magen sen invägningen för 4 veckor sedan

måndag 27 juni 2011

Sommar

Jag fick ta bort en bild för sonen ville inte vara med just på-bild
En av barnen på bryggan hade fullt upp som musselsamlare till krabbfiskarna. I går kväll sonen o maken tog årets första dopp var det någon som sa 18 grader men det var nog för att vara snäll. Sanningen hade varit 16, fick vi reda på i dag men FRISKT var det i alla fall.
Eftersom jag inte får bada på ett tag än så satt jag o hejade på bara.
I dag är sista dag med enbart dryck till morgon middag o kväll. I morgon får jag börja med vanlig mat. Ex potatis, köttfärs i alla former o fisk...Vad jag ska njuta!
Maken jobbar dygn o fy vad långsamt det är även om sonen tar hand om mig. Jag mår fortfarande inte jättefräscht. Känns som efter en utdragen förlossning med påföljande magsjuka. Magen gör inte så ont men den totala mattheten som gör diskningen till en träningsrunda med efterföljande svettning hade jag gärna varit utan. Tur att jag är sjukskriven.
Stickningen har jag inte tittat på ens men den är med. Samma gamla strumpa jag fick repa upp på.
Vi har ca en kvart "hemifrån". Nåja normal gång kanske 10 min. förresten så sitter byxorna lösare...Ds

lördag 25 juni 2011

Någon annans tävling.

Den här tävlingen vill jag vill jag vinna. Grönt är verkligen en av mina favvofärger!


Här hittar ni Onika som har kommit med iden.


Dagens frukost bestod av 2 dl lättmjölk. Mellanmål lika mycket juise samt lunchen var 2 dl lättyoughurt. Däremellan ca 1 dl vatten per timme. Så här kan det se ut tills på tisdag då jag äntligen får börja tugga mat. Dvs Et halvt till ett helt knäckebröd med ex leverpastej på samt GRÖNSAK O FRUKT!

SDessutom får jag börja äta malt köttfärs, fiskgratäng, fiskbukker, kalvbullar mm utan bitar. Bara maten går att mosa så.


Vad gäller stickningen har jag inte haft tillräcklig koncentration till detta så jag får ta upp en halv strumpa jag stickade på, på avdelningen. Men jag kommer i kapp mig. Jag kanske bkir en sån som K som promenerar o stickar samtidigt????

fredag 24 juni 2011

Opererad, hemma o helt slut o 17 årig bröllopsdag.

I måndags morse kl 7.30 rullades jag in på operationssalen o sövdes strax efter. Eftersom jag inte gillar att få på mig syrgasmasken direkt i vaket tillstånd så väntade de snällt med detta. Har lite negativ erfarenhet av detta sen knäoperationen för några år sedan.
Jag rullades ut fem timmar senare o kände mig oförskämt pigg förutom en horribel värk i magen. Det tog tills nästa dag innan de hittat rätt smärtlindring för mig som ville upp ur sängen!

Till slut kom jag upp o fick börja dricka nästan allt på denna dag två. Och varm tomatsoppa till lunch!!!!!

I onsdags blev jag utskriven med recept på några tuffa smärtlindrande tabletter, Panodil o de vitaminer jag ska äta livet ut eftersom den del av magsäcken inte längre finns, som tat hand om detta. Men.
När man ligger på sjukhus blir man uppassad efter behov, tillfrågad om kaffe, ompysslad med skakning av kuddar, o en massa smärtlindring även detta efter behov. Hemma har jag ju turen att få delar av detta men gud vad trött jag är, smärtan finns där nästan konstant o jag kan inte sova mer än ca 2 timmar i taget på natten o är sen vaken en timme. Hade det gällt någon annan hade jag nog sagt att "ge dig, hörru. Du är nyopererad med en buk som är uppblåst med en gas, har stått i en tippställning under 5 timmar o har inte ätit vanlig mat på snart tre veckor! Hallå eller.
Fast jag tycker synd om mig o är gråtfärdig en hel del. Men det hör väl till.

På söndag flyttar familjen ut till Björkö o blir badgäster i tre veckor. Bättre rekreation kan man väl inte ha.

tisdag 14 juni 2011

nu

http://www.modifast.se/kostersattningar-c-104-1.aspxhttp://

Sånt här har jag njutit av sedan förrförra söndagen. Det är faktiskt inte så dåligt. Nyss åt jag en chokladmousse som bara saknade lite vispad grädde... Om man blundar.
Hallonsmaken kan man krossa lite is med o då har man en smothie eller hur det stavas.

Jag stickar vidare på sonens strumpa efter drops mönster. En lite bild finns på fb.

Ca 4 kilo neråt tror jag. Och solen lyser igen.

torsdag 9 juni 2011

Tråkstickning, inköp mm



Detta är ju INTE jag men kolla in klänningen! Tänk bort rutorna samt en klänning i blåbäfärgr samt en i färgen lavenderEftersomjag är lite längre än modellen så går den inte så nära golvet.


Klänningarna är köpta från Kläddilin.se. Underbara. Jag upptäckte märket när jag köpte mig en tunika på karmagarn i vintras.

När jag sen går ner i vikt så kan jag dels göra infragningar med små spännen o med isydda band , eller nåt.





Denna drops kofta har jag ju nu försökt göra färdig hur länge som helst. 100-5 . Till framstyckena så blir det som jag hade foto på tidigare. Men fy vad tråkigt det är nu o alltid är, tycker jag.


För övrigt har jag tappat rösten så mycket så jag haft kontorstjänst idag eller rätare sagt halva dagen.

En receptionist som tappat rösten. Hur bra är det på en skala???

Men i morgon hoppas jag att halsen är bättre. Jag som faktiskt inte har bacillskräck är väldigt orolig för att bli sjuk nu 10 dagar innan operationen. Det får inte ske!





söndag 5 juni 2011

Nya livet!

Från o med i dag tar livet en viktig vändning för ett friskare o lättare liv. Två veckor med pulversoppor o sen operationen. Jag vet inte hur mycket som är intressant för er läsare även om hela MITT liv bara kretsar kring detta samtidigt som mina smärtor o problemet med att röra mig alls ökar för var dag. Jobba måste jag ju dock göra.

Mina siffror vid inskrivningen i onsdags var 123 kg, 128 i magomfång sam BMI 42.
Tanken var att skriva om handarbete... Det enda handarbetet här är kiurgens suturerna. Ha ha.

Igår kom vi hem från tre underbara bad sol o lekdagar på the Reef i Fredrikshamn jag började sticka en strumpa till Adam i Crazy Zauerball färg Flussbett.
Mer en annan dag. Nu lite stickning!

onsdag 1 juni 2011

Sen sist.



Vänster framstycke till min kofta. Ärmar o bakstycke är vita







Nellie här nere ska till Östra Sjukhuset.










Idag satt eller snarare gick jag runt mellan olika personal som dietist, kirurg sjuksköterskor o narkosläkare. Fick väskan full med infopapper o skrev på minst lika mycket. Det var jag o tre andra kvinnor som var i en grupp. Hos dietisten var vi tillsammans men i övrigt ensamma vilket ju är bra. Fyra timmar i sträck o jag som hade med mig stickningen hann nog bara två varv tror jag. Full fart o nu är det igång.
I morgon åkernson o maken o jag till The Reef i Fredrikshamn o sen from söndag är det Apotekets soppor som gäller. O borttagning av ytterligare en medicin. Tur att det inte är så långt kvar. fortsättning följer