fredag 23 december 2011

Julklappar till mig själv.

Garnet är så julrött o underbart att kameran inte förmår att ta in det. (Eller jag att STÄLLA in.)

boken är oxå undebar o författarinnan har just slagit upp portarna till en egen garnaffär kallad Garnfabriken i början på Linnégatan. u

fredag 16 december 2011

anmälan 2012

Idag har jag anmält mig till Japansk stickning och
Nålbindning via www.vs.se
Vuxenskolan alltså. Båda kurserna är i Februari o då kan man behöva lite extra kul, eller hur.

onsdag 14 december 2011

På gång igen.

Detta är uppstarten av en gammal goding: självfärgat garn till maken o denna gång skall det bli en kofta från drops mönster. Garnet är något mörkare i verkligheten dock men fint blir det. Garnet är vitt från början o Zitron därköpt i Tyskland när vi några stycken hade kurs på Blå Stället i Angered för några år sedan. Längtar tillbaka litegrann.

måndag 5 december 2011

Bilder äntligen





Ber om ursäkt för konstiga färger. Den ovan är en poncho i lila till grönt i Delight, julrött skrynkeltygaktigt med glans som skall ligga på julbordet iår. Svärmor kommer säkert att vilja släta ut det. två st clover virknålar (har juninga förut) men de verkar väldigt bra ergonomiskt. Början på Gunnebosjalen i ekoull, muddar av M:s egenspunna vackra egenfärgade garn. Så fint. Prickig plastväv till köksbordet. Och vem behöver inte ett måttband till när det dessutom ligger i en liten fin burk?????

Nu ska jag sticka lite till på sista mudden.

Ps. Har nu vågat mig till Stoff o Stils varuhus i Bäckebol. Porr för fiberfrossare......

fredag 2 december 2011

Jag stickar

Därför finns jag här i min soffa med vampyrstickningen i knät. Har nu halva luvan kvar, av den ihopstickning av den o i core runt alltihop.
Dottern sa nyss att hon skulle bli inneboende hos en kompis efter jul men jag vågar inte riktigt tro det. Det blir dock skönt för oss båda eftersom vi inte trivs med nuvarande situation. Julen kommer tidigt i år sa sonen som enda kommentar.