onsdag 31 oktober 2012

kofta och "cretatröja"

Obs tillägg. Makens tröja stickas med sticor 2!!!! 
Min försökskoftanskofta är färdig med påvirkade picotkanter.
 

                           Det enda jag inte gillar är att kanterna blev lite sladdriga och själva knapphålen oxå.
Det fixade sig med att jag "sydde runt" i knapphålen. detta samt nämnda pikotkant stadgade upp det hela. Kaaan bero på att själva garnet som består av silkebouclé i guld (egenfärgad), helsilke från Östergötlands ull samt det bruna som är Drops silketweed (tror jag det hette).
Ok det blir definitivt fler koftor enl Tant Koftas  recept


Sedan då makens kofta som sakta men säkert växer. Från början skulle denna Rowantröja kallad Creta ur sommarens Rowan-Seascapehäfte.

Enligt mönstret ska det stickas med st 4.4 men men. Det som nu garnet sitter på är 2.5. Tur jag gjorde en, två, flera provlapp(ar) och till slut stämde masktätheten. Tydligen beror det på den för oss annorlunda sticktekniken som används i GB som det blir lite fastare med. MYCKET fastare. Dessutom satte jag hela bålens arbete på rundsticka eftersom det är så jobbigt med att sticka vridna maskor på avigan. Framför allt med så tunna stickor
Har nu två semesterdagar kvar denna vecka som jag passade på att ta när nu sonen har lov. Fast så mycket hemma är han inte förståss fast det är som det ska vara....

söndag 28 oktober 2012

symässa

Olika vackra knappar från 1000 ideer till nya koftor samt en sjalnål.
 
                                              Två Noro Sekku, och tre Kureyon Sockgarn från Ingrids atelje.
                                          Dsmt två par pyttesmå söta stickpar 2.5 samt 3.

lördag 27 oktober 2012

Fortsätter väl då :-)

 
 
Hej igen.
Just det som nu följer är en information om hur jag ser ut nu och min kropps mått mm som flera av er på olika sätt undrar över och ofta kommenterar när vi träffas.
De 16 månader som gått sen min viktoperation förra sommaren har för det mesta varit trevliga om man undantar september med nästan hela månadens sjkskriven pga en akut bortopererad galla. Jag har av flera både privat och i jobbet känt stöd och fått en enormt positiv uppmärksamhet på min kropps (och knopps) förändring. Ock visst är det stort, fantastiskt och alldeles underbart; så nära en bal på slottet man kan komma och ibland tom bättre.
Dock snälla rara: Det blir nu mer och mer jobbigt för mig när ämnet fortfarande tar upp mer av vårt samtal än vad som behövs. Jag behöver få vara en vanlig kvinna nu som kan få en chans att som idag få titta på garn utan att min vikt, vad jag äter ska kommenteras utan just bara få titta/känna på garn. Så här är det även på jobbet när jag träffar kollegor jag inte sett på ett tag: nämen va smal du blivit sen sist, och jaa det har jag väl.
Så; prata garn, väder, jobb, vad som helst för jag ÄR samma person som förut med samma intressen; fast, tack o lov, mindre!
 
 
 
 
 Mina mått 20 juni 2011; vikt 123 kg, byst; 128 cm, mage; 123 cm bmi; 40.5
Nu:( 25) okt 2012: vikt:: 83.3 kg, byst: 104 cm, mage 109 cm, bmi 28.86
Dessutom har jag på en månads träning på Curves minskat totalt 18.5 cm!
Klädstorlekar har förståss oxå minskat och ex byxor från 52 till ca 44-46. överdelar xxl till m/l trosor från 46/48-42 mm. Skor slutligen från 39-38.
Vad gäller mat kan jag bara äta som en liten barnportion åt gången ELLER dricka. Min portion fiskgratäng ser du nedan. Såååååå här är mitt nyare jag. Jag mår bra som du ser och läser

Ha det bra själv där ute!!!!!!!!