torsdag 29 november 2012

För första gången

sen innan SIV 2011 ligger Sotis i mitt knä. Han övergav mig för maken i samband med att jag var bortrest hela helgen. Det tonårsminnet kom han inte över. Tills nu



måndag 26 november 2012

Yes

Totalt 30 cm mindre/smalare på två månader tack vare Curves!!!

söndag 25 november 2012

Konstig bakegenskap

Idag eller rättare sakt i eftermiddag kväll har jag bakat ock dessutom kokat kondencerad mjölk som skulle bli kolasås. Fast smaken lutar mer åt mesost. Tanken som kommer är förståss att det kan vara getmjölk istället för komjölk. Etiketten har jag inte kvar för den slängde jag samtidigt som jag tog av den av burken.... Den var köpt i en butik på torget med en massa varor med bara utländsk skrift på så jag kan ha taget fel. Men försöket ska göras om. Dock kladdade jag på lite på en i övrigt underbar muffins o nja. Nej.

Just nu står det limpor av surdeg i ugnen. DOM blir oxå bra. Det vet jag. Surdegen köpte vi igår på Gunnebo slott.






lördag 24 november 2012

Mitt i natten

Nu har jag jobbat veckans två sista dagar o arbetsveckan avslutades med en sip&knitträff på Condeco vilket alltid är trevlig. Att det nu finns flera tillfällen varje vecka att träffas för oss entusiaster är jätteroligt. Vissa av dessa träffar finns via Facebook och vissa via det gamla hederliga mun till munsättet. Alltid något som passar med andra ord.
Med till kvällens begivenhet hade jag Spektra som jag kommit ytterligare en bit på. Som om det inte räcker fick jag tips om fler sjal-KAL-stickningar av samme designer Stephen West som verkar vara en fena på att designa roliga o lite lagom stora utmaningar som kan passa var och en. Genast hemma klickade jag hem mönstret till Geysir Strech via Ravelry. Himl rolig verkar den ju vara....
I morgon ska jag fixa mina naglar som nu fått lite för mycket utväxt igen. Får se vilken färg det blir denna gång. Ser du lite blå färg? Tömde på nytt bläck i stämpeln på jobbet idag. Och inte bara på stämpeln visade det sig.



onsdag 21 november 2012

Spektra

Har gjort 24 av (enl mönstret) 86 randningar.
Den ser inte ut att bli lika stor som den på mönstret men ÄR 2 cm bredare. Nåja. Det kanske blir bättre efter blockningen. Helt ok att sticka men jag har lite svårt med vändningarna så inte det blir hål. Får fixa några i efterhand.
I morgon är det jobb igen fast mitt halsonda har återkommit....mera gurgel.

tisdag 20 november 2012

Hmmm

Månne för smal trots att den är nu ca 18 cm bred istället för de stipulerade 16,5 enl mönstrer. Fortsätter ett taf till.

måndag 19 november 2012

Nytt projekt!

Mönster o garn nedan ska bli till maken! Garnet ur mitt aldrig sinande garnskåp. Snart är gosesjalen för göteborgskalla bussväntartillfälle klar. Enda positiva med att vara förkylningssjuk är att jag orkar sticka en stund i taget men är tillräckligt sjuk för att bli matt av att bädda... Fick avboka mannens o mina biljetter till Sven Wollter på Nostalgicum i kväll... Men det kommer fler tillfällen och snart är det sommar igen.
Men kul att börja på nya projekt är det! Ha det gött därute!





lördag 17 november 2012

Välkommen Solveig!

Kul att du äntligen blev färdig! Fast jag ändrat lite med färgsättningside'en och så där.
Mönster: Marita Rohlin
Garn: Linnea exakt 218 gram
Stickor: nr 3.5 samt 2.5 att hämta upp sidmaskorna med .
Lätt men tar längre tid än man tror.

Startade i somras på semestern i juli. Färdig i går med flera stickningar emellan.



söndag 11 november 2012

Virkat

Har gjort om det headset jag i somras stickade omkring med bomullsgarn. Detta med att virka i stället för Icord fungerade bättre för mig. Gjorde raskt i ordning de andra hörlurarna också.

lördag 10 november 2012

Solveig

Första siddelen med ärnhål stickad. Man plockar upp runt sidorna, stickar räta o avigt fast på "fel" sida och sen själva ärmhålet. Lätt men lite långtråkigt men resultatet blir fint fast det är inte lika snabbsnickat som jag trodde pga sidstickningen.
Garn Linnea i sticka 3.5 Signature

Wow sicken film!

http://www.sf.se/filmer/Skyfall/
Bara så bra med nostalgitrippar o nya grejer. Länge sen maken o jag såg en så bra film men det kanske säger mer om oss än utbudet. Det gamla sommaren det nya. Tonåringen tyckte den var- ok. Sen ser ju Bond "ok" ut också.

torsdag 8 november 2012

Nu

Torsdagsstickning😏

onsdag 7 november 2012

Yes bloggar från min IPad!!!!

Detta mönster använder jag till min blåbruna stickning. Började på den i somras

Testning

Testar blogga från IPad

måndag 5 november 2012

Äsch

Visst är det väl typiskt!
Hade ju planerat för en del under mina semesterdagar och då bla att träna. Sen är det nå´t litet som antastar mig så jag får förkylningskänslor utan att direkt vara just  snuvig men ont i kroppen och lite lite högre temp och- orkeslös. Ibland undrar jag om det är åldern som påverkar mina små krassligheter.
Strunt samma.
Var på roligt 1-års kalas på Garnasinne som du kan googla på.  Duktiga Åsas nätgarnaffär med Fair trade garn. Kolla den!
(Som vanligt kommer inte tekniken och jag överens).
Hepp