söndag 27 januari 2013

Kofta

Z-643 i nya Drops är förlaga till den kofta jag virkar rutor till nu. Använder Catania o Catania Fine. Det sistnämnda till en kant runt om det orangea. Funderar på att ta klargult eller vitt kanske att virka ihop rutorna med. Blir nog vitt.
Från början var det tänkt att bli en annan kofta med över 300 rutor lite mindre men övergav den tanken.....

lördag 26 januari 2013

Fortsättning på fina koftan

Har nu satt ärmarna på en tråd o fortsätter på bålen. På denna kofta har jag gjort en trängre halslinning o den blir sååå perfekt. ( Om någon undrar vad som syns under ärmen är det inget blåmärke utan min tatuering.)

Idag har jag  fyllt i anmälan till sonens sommarläger: 5 v segling på bräda o i båt som är 17 juni till 19 juli. Stor pojk med nöjda föräldrar o det bästa svensk sommar kan erbjuda en 14-åring.

tisdag 22 januari 2013

Stickar på

gör jag på flera projekt o då känns det som om inget växer. Fast det är ju så roligt att börja på nåt nytt. Fast det är ju roligt att avsluta oxå...
En liten bit framåt på Birch/ skir sjal i Finull.

söndag 13 januari 2013

Lite till

Om ni trycker på första bilden i förra i lägget, så ser ni ryggen lite bättre.
Glömde dessutom att berätta att jag var på kanske stans trevligaste bokhandel igår tillsammans med många fler: Lohr's som ligger på Kapellplatsen 2 invid Landala Torg. De har stickkafe en gång i månaden med jättegott kaffe o bröd. I Göteborg "förståss". Dit går jag absolut !fler gånger

Min nyaste kofta

Jag har denna gång gjort halsen något trängre o det var nog ett bra beslut.  Att endast ha en färg s a s gör det lite enklare på något sätt samt att göra mossstickning som enda mönster tillsammans med de fina knapparna blir koftan än finare.  Jag är supernöjd så här långt. Jag ska sticka ca 5-7 cm till o sen göra ärmarna färdiga innan resten på kroppen. Upptäckte på den förra att det var rätt tungt när ärmarna stickas sist.

Till Sip&Knit i fredags ville jag ha en ny sjalstickning jag inte behövde använda huvudet till. Gick till Strikk o hittade detta fina garn o en rundsticka jag egentligen inte behövde men har upptäckt att de är väldigt bekväma att sticka med. Bambu.
Ha det gott om där ute:-).
Ha lite tålamod med mina bilder snälla.  Håller på att lära mig min nya mobil/dator . Fniss

måndag 7 januari 2013

Just nu

Fixar med koftan
Köpte knappar förra året:-) i slutet av December.  

onsdag 2 januari 2013

Vill göra / starta nån gång


http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePageWide.aspx?id=70382
http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePageWide.aspx?id=40071
http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePageWide.aspx?id=51046

En av dom men jag tror framför allt Svanen. 1.250 för ett stickset från Bohusläns museum.
Den här håller jag på med nu. Drops 138-5. Också. Har börjat med första ärmen.
Den andra bilden är från Svärmors Allerstidning nr 39/12. Stickad i Raumas Finullsgarn som jag har flera nystan av med färgen du hittar i min stach (så långt jag nu kommit). Hmmm dom kan jag ju använda medbara några smärre nystan i passande färger. Hmmm
Nedan ser du oxå två av mina ytterligare projekt....
Hoppas du kan kopiera länkarna ovan o kolla på " mina" Bohuströjor.

På Ravelry heter jag också Knitbyme.
God fortsättning.