söndag 28 april 2013

Linkofta o linsjal

Hade tänkt mig att använda även svart att randa en kofta med efter hjälp med färgval på SipoKnit i fredags. Dock kom jag på att det blir lite mörkt inför den ljusa årstiden vi har framför oss så det blir som nedan. Under tiden som jag funderade startade jag även en enkel sjal i lin. Den kommer att få en kant med beige som jag förhoppningsvis kan göra i spets. Får jag problem har jag ju många duktiga att fråga. Eller hur?! :-)





lördag 27 april 2013

Töis sålt

Fortsättning på förra inlägget

De två nedersta är
Debbied Bliss eco fair trade: totalt 100 kr

Nästa är
1-trådigt ullgarn från Hedängen.  100 kr (Detta nystan räcker till en ordinär spetssjal)


Tillkommer ev postens porto
Du kan maila mig på carinadencker@yahoo.co uk



Usch vad jag avskyr när inte tekniken fungerar för mig.

Bloppis

Karelen i ull o angora: 150 k


Jag vill sälja av garn som legat lite länge i skåpet.

Töis från Gotland 2st: totalt 300 kr


Colinette Thomas Kvist: 75 kr




onsdag 24 april 2013

Får jag presentera: Creta

Makens fina tröja i Rowan linen klar. 7 sorger 8 bedrövelser senare är den bara sååå fin o perfekt! Detta blir en favvo.
Mönster Och garn från Rowan ur boken Seascape från 2012 köpt i Stockholm på Hamiltons garn. För rätt mastäthet behövde jag 2mm istället för 4.5 enl mönster. Tack vare en god o duktig väninna Z tog jag denna tunna stickstorlek vilket gör plagget fastare men ack så vackert o inte lika "sladdrig"som orginalbilden. Tycker jag. NU kan jag börja på en kofta i lin uppifrånå'ned.







söndag 21 april 2013

Nutid o framtid

Nu har jag så lite kvar av sista ärmen på makens Cretatröja från och av Rowans linen. Varför är alltid känslan av att det sista på stickningen tar sååå lång tid.

Jag ska (äntligen) få en ny knäled efter att i flera år haft ont vilket vissa experter har skyllt på allt från "Biosittarsjuka" (IFK-kliniken), reumatism (har ju det i andra leder) till slutligen gammal hederlig artros. Har lite skräckblandad förtjusning över detta med tanke på att det blir en lång sjukskrivning (med 80% av lönen under 2-3 månader) och ingen cirkelträning på Curves där jag nu äntligen kommit igång med träningen.
Men vinsten räknas i mindre eller ingen smärta i knät o massor av sticktid!!!!!:-)
Har jag riktig tur händer detta redan i Maj.

Tur att jag har ett STORT garnlager!



söndag 14 april 2013

fredag 5 april 2013

Ovanligt

Garninköp från Magasin Duett ikväll. Cerise o gräsgrönt AngoraMerino.  Absolut mina favvofärger. Får göra mig en sjal kanske randig nu när min älsklingsjacka i de färgerna inte längre finns kvar. Var ju som ett tält det sista.  Ock sjalar har jag ju inte så många.... Fast den i Noro och alpacka ska jag repa upp o använda större stickor till.