fredag 31 maj 2013

Hem

På väg från sjuhuset tog jag bildern. Sitter nu i soffhörnet med is på knäet o fryser tv det. Ska vila huvet lite oxå.

tisdag 28 maj 2013

Yes!

Allt har gått bra som ni kanske förstår av bilderna:-).
Ätit middag, druckit kaffe o stickar lite mellan varven. Höhö.

måndag 27 maj 2013

Kvällen före den stora dagen

Har duschat gång ett av två i kväll, packat kläder och två stickningar. Den ena är tv-stickningssjalen o det andra är ett färgglatt sockkarnsnystan samt stickor för magic loop. Det viktigaste alltså. I morgon bitti ringer klockan halv sex för sista vätskekontroll samt extrastarka Alvedon förebyggande smärtlindring.
Klockan åtta ska jag vara där och tack och lov kör maken dit mig. Nu CSI o fortsatt koftstickning.
Tänk lite på mig i morgon;-)

söndag 26 maj 2013

på Mors dag (2)

Idag på Mors Dag fick jag denna vackra svarvade ljusstake av sonen. Visste att han hållit på med detta i slöjden men inte just till mig. Blev otroligt rörd för inskriptionen



lördag 25 maj 2013

Teknik

Dag 4och 5 kom i oording. Tydligen ville inteblogger publicera när jag ville o detupptäckte jag för sent. Sånt händer. Hepp

3 oro

Idag har jag varit på https://www.facebook.com/skainailsandbeauty?ref=stream&hc_location=timeline SKAI nails and Beauty på Drottninggatan 62 nära Drottningtorget. Resultatet blev kortkort o naturliga. Konstig känsla att ha så himla korta naglar men ok eftersom sjukhuset kräver detta inför operationen. De växer ju snart ut igen och nagellack har jag att ta på vid hemkonsten.  Har jag sagt att maken målar mina tår;-))))
Snart ska det bakas vaniljbullar här.

5

Fy vad dagarna går sakta och ingen träning efter i måndags. Stickar baklänges på koftan en bit pga för mycket vidd i ärrmhålet. En fin bild på sömnig katt.
 Så här fina naglar jag haft tidigare eller
 
dessa jag har nu som jag verkligen "älskar" färgen på, får jag vänta med till nästnästa helg då jag åter är hemma från sjukhuset. I övermorgon tas det oranga av o naglarna filas ner rejält. Man får ju inte ha färg eller nån direkt längd på dom vid en operation. I höstas inför galloperationen fick jag slipa ner en lång nagel så de kunde ha pulsmätaren på just det fingret. Stackars mig!
 


4 dagar kvar

Har varit på info hela förmiddagen inför operationen.  Jag o sex andra som skall opereras nästa vecka för nya knän o höfter. Vi ska sova i tvåbäddsrum och efter idag vet jag en jag INTE vill dela rum med. .. eller så blir det kanske jättebra. Vem vet jag kanske lär mig något nytt. Eller hon.
På väg hem efter ett jättetrevligt Sip o Knit snodde jag två kvistar vit syren. När maken efter en stund kom hem hade han oxå snott två kvistar lila. Perfekt. Nu är det vår på riktigt eller försommar i alla fall.

onsdag 22 maj 2013

6 och framtida sommarstickningen

http://www.pysselochknap.com/?m=1 här är en kofta jag ska sticka i samma garn när mönstret väl släpps. Var på väg att anmäla mig som teststickare men sansade mig. Det ska vara färdigt den 25 juni.  Har ju lite annat för mig innan dess. Nu när inlämningsperioden är på sluttampen på jobbet är jag så trött på folk o papper.  Missförstå mig inte men under ca 5 dagar per månad träffar jag o kollegan ca 1100 olika människor o kopierar samt stämplar och knipsar ihop 6000 papper.  Varje månad. I vårt pappetslösa samhälle. DET gör mig trött o asocial under en period men det går över. Gillar ju jobbet med alla glada kommentarer o komplimanger:-)

Ps. Kom på att jag räknat fel. Strunt samma.

tisdag 21 maj 2013

7 dagar o stickcafe. Igen;-)

Efter en lååång arbetsdag, 10 timmar så åkte jag genom ett otroligt åskregn med spårvagn till Knit &Purl på Olskrokstorget. Där fick jag sex nystan till av det garn jag stickar min senaste kofta i så den kan bli klar. Tom samma färgbadsnummer men jag tror det ljuger lite eftersom de fyra jag nu har är i två olika färgbad vad det verkar. Men det gör inget. Det som inte går åt kan jag lämna tillbaka mot annat garn eller pengar. Ja jag vet förståss vad det blir.....
Sen låg det ett nystan på soffan som L tyckte passade med min nyfärgade hårlock så det fick följa med hem. Kan vara bra att ha som sjukhusstickning.. En sjal kanske för visst behöver jag fler? Tog två kort där man ser etiketten från olika håll. Sock superwash merino tencel la boheme. Lite får o lite trämassa lite bohemiskt sådär. Bra översättning va? Och handfärgat o maskintvätt. Ca 400 m. Sockgarn. 160 spänn minus tisdagarnas 10%rabatt. Gosigt o praktiskt. Kanske blir just sockar kanske? Får se. Förslag mottages tacksamt. Nerver nu på utsidan o lite Citodon på insidan vid väl valt tillfälle. 

söndag 19 maj 2013

9: söndag o cafestickning

Idag var det dags för säsongens sista tillfälle på Redbergsskolan och en något mindre skara kom. Det är ju sommarstugeperioden som startat men desto fler att hinna lyssna på och prata med på ett sätt. Jag hade innan plockat fram en tjuga till fikapeng men väl där hittade jag den inte. När jag kom hem låg den o liksom stirrade på mig på hallbyrån. Kaffe fick jag ändå tv flera som erbjöd ett lån:-)

lördag 18 maj 2013

10


Sovmorgon, träning o sen balkong innan regnet kom över mig o alla motionärer på Göteborsvarvet. Och sen sol igen

11 dagar kvar till O som i operation

Efter jobbet som nu är inne i en intensiv period åkte jag till veckans
fredagstickning på Condecco. Många trevliga träffade jag där i en i övrigt rätt tom cafelokal men kanske inte så konstigt med en kväll där termometern låg på 28 grader+. Underbar sommarkväll.

Första nystanet snart slut o jag är så nöjd med denna kofttstickning som kanske blir en bolero;-) hm.

torsdag 16 maj 2013

12 kvar

Torsdag kväll o balkonghäng efter jobb o träning. 38 grader i solen. Gött där jag sitter bakom nerdragen rullgardin fast ute:-)


onsdag 15 maj 2013

13

Dagar kvar o idag var jag på Världskulturmuseet för stickcafe efter jobbet. Kul att träffa folk med samma hobby. 
När jag kom hem startade jag en ny koftstickning o under tiden tittade vi på hyrd film: Mision Impssible ghost protokolle. spännande.Kom på att jag nästan inte har några ljusa sommarfärger bland mina garner mer än denna Rowan purelife som är återvunnet silke, bomull o viscose. Underbart sommargarn.

tisdag 14 maj 2013

14 dagar kvar

Ännu en semesterdag som började med att jag gick upp o åt frukost med sonen och sen gick jag och lade mig igen. Väldigt skönt att få tillåta sig sånt och vem skulle väl bry sig? Jag är ju vuxen:-)
Maken har jobbat dygn o kom inte hem förrän vid halv tolv och då åkte vi iväg så jag kunde lämna blodprov för ämnesomsättningskoll. I höstas fick tant doktorn för sig att eftersom jag bara har 44-48 i vilopuls (och ett perfekt blodtryck för den som undrar) så kan det vara nåt fel på hjärtat. Ja till och med pacemaker kom på tal. Fick en rätt stor chock faktiskt. Häromdagen språkades vi vid igen och nu kaaan det ju faktiskt bero på att jag har en väldigt bra kondition! Skit samma! Men hon kan väl få lite mer blod av mig....

Har idag kommit en bit längre på koftan med lite olika enkla mönster. Nu blir det dock inget mer än rött före nederkanten. Har totalt bara ett guldgult nystan men tre röda. Om det är så somrigt vet jag inte i färgerna förstås. Kanske mer höst och kanske börjar jag på nåt annat sommarfärgat innan denna är färdig. Eller kanske inte. I morgon blir det jobb igen samt stickcafe på Världskulturmuseet på kvällen. Ses vi där?

Under tiden jag stickar lyssnar jag gärna bok bok med Storytel i mobilen. Just nu serien med sjukpensionerade svenske polisen Martin Olsson.

måndag 13 maj 2013

Omstart

15 dagar kvar

Semesterdag med hårfix, köttfärssås- kok och omstart på linkoftan. Nu lägger jag upp med en hjälptråd jag sen kan sticka en snygg halslinning med efteråt.

söndag 12 maj 2013

16 dagar...

Kvar till min operation och funderingarna ökar om livet efter.
Färdigstickat nyss; min fina Citron i Holst garn. 79 gram Coast med totalt 7 delar i stället för 5 enligt mönster.

Linsjalen växer och linkoftan  har jag repar upp eftersom halsen blev för vid. Ska göra om på tunnare stickor.  Antagligen nr 3 eller 3.25....
Fortsättning följer.
Nu har jag ytterligare 2dagars semester framför mig med träning, optiker, och kanske får jag.en tid hos frissan.

fredag 10 maj 2013

Stickning i Göteborg nästa vecka

Måndag kväll- Frölunda Kulturhus
Tisdag kväll - Knit and Purl Olskrokstorget gamla 2Knit ----dit vill jag vid halv sju-tiden
Onsdag kväll- Världskulturmuseet-stickafe-- dit vill jag
                     -Condeco S&K ????
Fredag kväll- S&K Condeco- dit vill jag
Lördag 15-18 -Lohrs pocket dit vill jag
Söndag 13.30-16.30- dit vill jag


Citron i Holstgarn. På 6:e delen. (Extra)

fredag 3 maj 2013

Citronsjal

Av fådda garnet Coast från Holst i bomull/ull. Gosa

onsdag 1 maj 2013

En poncho för goda vänner




Denna gjorde jag i höstas för svärmors väninna som är frusen. Den var verkligen jättetråkig att göra. Dock fick jag pröva Rowans summer tweed.