tisdag 30 juli 2013

Iiiiiiiiih!

Jag har anmält mig till och betalat för nedanstående från affären I Knit i London. För oss i övriga Europa är priset 115£ plus ca ytterligare 3£ i frakt. Hiskeligt mycket pengar på en gång men samtidigt får jag ett garn/mönsterpaket varannan månad ända tills maj 2014! Man behöver ju inte göra sockar av det men tjockleken är som sockgarn. Himla käckt med PayPal också! Behöver inte ens hämta plånboken.


"Sock Club, July 2013 - May 2014 only £105!!

ONLY 5 PLACES LEFT!!! first installment goes out tomorrow

The new I Knit (not just) Sock club is now on sale. There'll be six parcels, sent bi-monthly, each containing 100g of luxury hand painted I Knit or Dye sock yarn and two patterns. One pattern will be for socks, the other will be not socks but something else. All patterns and yarns are exclusive to I Knit. We've had a great time dyeing and designing for the clubs in the last couple of years and we're thrilled to be doing it all over again. There is a limited number, though, so first come first served."

Eftersom jag inte kan länka så kan ni själva googla på I Knit som är en garnaffär jag besökte i februari. 

Idag var vi tillsammans med alla andra Göteborgare -det regnade ju nästan-på IKEA Bäckebol och planerade lite inför sonens kommande rum i vår nya lägenhet.

Sen kom jag äntligen iväg på stickkafe med "det gamla" gänget från Jups som träffas varannan tisdag hela året. När jag jobbar är det sällan någon ide eftersom jag knappt hinner sluta innan de går hem eftersom jag ju jobbar till halv sju dessa veckodagar. Men äntligen blev det av idag tack vare min privatchaufför.


måndag 29 juli 2013

Nuär det sommar, nu är det sol....

Idag skulle min planerade semester startat men jag är ju liksom lite sjukskriven fortfarande. Nu har jag varit sjukskriven
9 veckor=
63 dagar=
2 månader och 1 dag.
Den "normala" hemmatiden för knäledsbyten är 2-3 månader, alltså ca 60-90 dagar och denna uträkning gör mig i alla fall mentalt lugnare. Dessutom går det lite långsammare eftersom jag är starkt medicinerande reumatiker (hm LEDbesvär- knäLEDsoperation)
Kände mig tvungen att få lite perspektiv på tiden som bara finns där runt omkring mig. Det verkar så enkelt när "folk" säger att jag ska "ta det lugnt för det går jättebra", "känn ingen tidspress, det tar tid", du kan väl ta ut semester samtidigt som sjukskrivningen...... I benämningen folk finns både sjukpersonal och släkt och vänner med mer eller mindre medicinkunskap och jag måste erkänna att jag har svårt att lita på vad de säger även om jag VET att knäet blir allt bättre. 
Dessutom att plocka ut semester för att få pengarna är dock inget som finns på kartan eftersom jag vill kunna ha semester till 100% när jag väl har den. 

Jag har nu äntligen kunnat minska dagsdosen av den smärtlindrande medicinen till lägsta och läget totalt känns jättebra jämfört med när jag skrev. Problem med svullnaden finns dock kvar men jag känner mer tillförsikt nu än för någon vecka sedan. 

Sedan funderar jag det som jag vet många andra bloggare också gör angående att nästan ingen  skriver kommentater längre och det är jag själv rätt dålig på andras bloggar också. Samtidigt när jag väl har skrivet t ex att "hej, nu har jag också hittat hit", så får jag inget svar tillbaka på tråden vilket jag själv tycker tillhör vanlig hyfs faktiskt. Dom bloggarna återkommer jag sällan eller aldrig till faktiskt. Sen är det ibland tekniskt struligt att kommentera och det gör det inte lättare. 
Det jag tycker däremot tycker är kul är att det märks på räknaren att ju fler inlägg jag skriver o då rätt ofta, gör att det främjar att jag just skriver. Ni finns därute;-)
TACK TILL DIG SOM LÄSER OCH IBLAND KOMMENTERAR! 

Ser ni att jag varit i solen litegrann? Har på dubbla plåster över ärret vilket ger lite kul mönster...

Inte så mycket stickning här på det senaste för koftan har blivit ett UFO (unfinished objekt). Jag gick med i en KAL (gemensamhetsstickning) med en fin liten sjal med flera stickberömdheter med, men den drog jag mig ur eftersom jag inte kunde sticka rätt enligt mönstret just nu. Dock håller jag med hälen på socka nummer två. HELT ute är jag inte.
Nu ska Sotis och jag dela på en Risifrutti 50/50.

söndag 21 juli 2013

Frustrerande

Jag håller sakta men säkert på att packa ihop min stash- allt mitt garn i mitt garnskåp. Det är bara det att jag får en massa problem med alla projekt jag kommer på under tiden: en kofta av den där underbara mörka jeansbomullen från Rowan jag köpte för två år sen i Stockholm. Tänkte mig en från det mönstermagasin från Norah G jag köpte samtidigt
Sen har jag 8 nystade blodapelsinclementinrödrosa Angorett från Tant Kofta från förra våren.
10 nystan Finull i en underbar turkosblå oxå inköpt förra året. 1137,5 m Araucania ruca Multi..... Är inne på den 5:e flyttlådan med garn nu av den lilla storleken. Grejen är att jag dessutum lägger ett eller flera nysta i en plastpåse först så jag verkligen tar i ALLA nystanen.
Redan packat i stora plastlådor är allt bomullsgarn jag fått och köpt själv sedan jag började med file-virkning (spetsdukar med suprtunn virknål) när jag var mammaledig i över två år med sonen. Kan inte påstå att jag virkat så mycket i bomull sen dess då det går så långsamt, tycker jag. Dessutom skyndar jag mig att sticka färdigt min linkofta för att börja en ny kofta I Panuchka bomull. Mums.

Halvligger nu i soffan efter dagens slit;-) i väntan på kvällens två deckare. Mitt knä klarar fortfarande inte att jag står mer än en halvtimme i taget innan det svullnar förskräckligt. Kan inte släppa tankens oro på att just det och den värk som tillhör aldrig kommer att avta. Rörligheten förbättras hela tiden o jag sover utan smärta  men som sagt oron finns. Rätt ofta tänker jag att jag ångrar operationen för det är så mycket värre efteråt än innan.

fredag 12 juli 2013

Foton

Rack vare nya blockningswires är det nu då mycket enklare att spänna ut sjalar.  Så mycket roligare det blir.

onsdag 10 juli 2013

Sen sist

Koftan växer o nu är jag en bit nedanför ärmarna.  Mammas sparade knappar kom väl till sin rätt här oxå.
I morgon ska jag till doktor för sista beräknade besöket. Att jag inte är arbetsför om bara en månad borde det inte finnas några tvivel om men jag är orolig över att han inte ska tycka som mig i det fallet. Att jag dessutom fortfarande har rätt ont är ju en annan sak o jag hoppas han inte vill minska min "ranson" ännu. Får se i morgon.

lördag 6 juli 2013

Stash

I lådorna ovanpå är det "virkbomull".
Förutom detta har jag en amerikakoffert med ull till min Kromsky Sonata.

fredag 5 juli 2013

Svärmors sjal färdig

Japp nu är den färdig min Meringue av Vickevira. I morgon ska jag göra provlappar till senaste Maria Olssons kofta.  På kvällen kommer fina sonen hem oxå. Hoppas han mår bra efter att han  som flera andra på lägret är förkyld. Längtar lagom:-)