lördag 31 augusti 2013

104 varv kvar

Idag är det ju stickcafe på Lohrs pocket shop i Landala vid 15.
Maken flyttstädar en av toaletterna efter att ha monterat ner två skåp vi haft där. Själv sitter jag med is på knäet i soffan o stickar vidare på Elfe. Någon som inte känner mig skulle nog tycka att jag är lat o maken toffel....;-)
"Johan, var är mina praliner!"

Har nu räknat ut att det är 104 varv kvar på jumpern. Tada!

torsdag 29 augusti 2013

Elfe fortsättning

Provad o ärmhålet, vilket ju kan bli trångt ibland trots i övrigt bra mönster, är perfekt. Bomullen är jättemjuk att ha direkt på kroppen. Så mjuk denna Pakusho är.

Vill du ha Muskat? (Ps. Du kan även sms:a mig)


(Min mobil 0703-73 45 40)

6 st. nystan finns att ta över från mig mot 75 kr. Helst i Gbg annars blir det frakt oxå. Har använt sticka 5.5 på nedan kofta men det står 4 på lappen. Försten som skriver kommentar får överta dom

Fick nyss reda på att min heltida sjukskrivning förlängs till mitten av  oktober inkl arbetsprövning from början av oktober. Jippie!!!
Föreslog för maken att jag börjar arbetspröva 1 okt. "Då byter jag lås sa han"! I i för sig gör det inte så mycket för just den dagen flyttar vi. Men. Han behöver ju mig som arbetsledare även om jag bara sitter på en pall o pekar:-)

onsdag 28 augusti 2013

7 frågor från Stickwithus

- metall eller trästickor? Både och beroende på märke.
- Svenska eller engelska mönster? Engelska, tyvärr men mer utförligare
- Räta eller aviga maskor? Både och egentligen gärna aviga
-strumpsticka eller Magic loop? Beror på vad jag stickar. Strumpor både och ärmar M-L
-Enfärgat-Melerat garn? Enfärgat trooor jag:.)
- Tjockt eller tunt garn? Definitivt tunt garn
- Spets eller flätor? Definitivt spets
Avslutar med bilder på fina påsar jag fått i Sommar o stickningen jag vill ha klart NU.

tisdag 27 augusti 2013

Idag...

...har jag varit på Språkcafeet med några av damerna från gamla Jupsgänget vilket Deisy Design drog i gång det första stickcafeet på (Jups alltså) i Göteborg. På väg hem åkte jag spårvagn för första gången sen innan operationen. Innan caféet var jag på min gruppgympa på Frölunda spec sjukhus. Använde en apparat som satt fast med plattor på en muskel för att med strömm få igång den. Lite Frankensteinvarning.

torsdag 22 augusti 2013

Min dag

Balkonghäng med Osiris som "dinglar" med benen.

Nystar med näsan åt ena hållet.

Nystar med näsa åt andra hållet med Sotis.

onsdag 21 augusti 2013

Nya naglar o stickafe

Först fick nya naglar och senare var jag på Knit&Purl på Olskrokstorget och träffade kul folk av alla åldrar med olika kunskaper om virkning och stickning.  En dam hade stickat en mängd söta dockor jag tror kommer från ? (hjälp vad heter han) och Carlos nyaste bok om att sticka just dockor. Jag fick lämna tillbaka garn som blev över från sommarkoftan och bytte till 2 virknålar och ett nystan Ilo (som är mer bränd orangeröd i verkligheten) jag ska använda till ett dito gult och göra vantar av.

Nyss målade jag mina tånaglar o äntligen kan jag böja vänstra knät såpass att jag når även att måla den foten. Nåja någorlunda. Får putsa rent lite fast det kladdet beror nog inte på knäont... Men det gick! Dock brukar faktiskt min man måla mina tånaglaglar för lite ompyssling ff efter 22 år. Det får han gärna fortsätta med men jag "kan själv"! 
Den vita långa strumpan du ser är en slags "Stay-up" strumpa med tålock man kan vika över när det blir kallt. Strumpan räcker ända upp i ljumsken och ger kompresssion för att sas fördela knäts svullnad o hålla in på nåt sätt. 

Idag är första ensamma dagen hemma då sonen börjat 8an i måndags o maken började jobba idag i eftermiddag ska jag steka pannkakor som sonen ska ha med till friluftsdagen i morgon. De räcker även till kvällen middag. Mums

måndag 19 augusti 2013

Elfe

Är på gång o då med en axel jag aldrig gjort förut men är säker på att ja gjort enl mönstret. Finns något som heter sadelaxel eller nåt sånt o detta verkar likna det. Sakta men säkert går det framåt ellet topdown

fredag 16 augusti 2013

Stickar vidare

på Garnomeras fina kofta i ett stycke. Min i Muskat som sagt vad men vad trögt det går med ren bomull trots stora stickor.
Garnet är mer turkost i verkligheten. SEN ska jag börja på en fin top med Magasin Duetts Supersoft men med denna koftas stickningsfart dröjer det nog. Men tid har jag rätt gott om även om jag inte stickar hela dagarna nu när jag har viss möjlighet. Det är liksom inte lika kul som när man jobbat en hel dag och sen som en slags belöning kan sätta sig med handarbetet... Har förstått att den känslan inte är ovanlig under ex semestertider.

onsdag 14 augusti 2013

Klar med linkoftan

Nöjd till slut. Knapparna kommer från mammas sparade -bra-att-ha-och-spara-när-orginalkoftan-gjort-sitt-påse.....
Roligt är att jag hittade samma (fast nyare) på Eddys fina kofta på Garnkalaset som hon köpt på Knappkarlsson. Kanske mammas också är därifrån? Igår skulle hon fyllt 86 om hon levt så det passar väl bra att knapparna lever vidare nu?:-)
Ps. Jag är inte sur på bilden utan djupt koncentrerad.  Ds

fredag 9 augusti 2013

Att kommentera på nätet

Idag har jag för första gången taget bort en kommentar jag gjort på ett inlägg på en blogg. Inte för att jag inte står för den utanför att jag kom på att platsen kanske var fel. Efter att ha funderat ett bra tag på OM jag över huvudtaget ska kommentera, varför och om det så att säga är någon ide, så skrev jag den. Men så nu så kom jag på att jag raderar den och sen skriver HÄR om min egen uppfattning: 

När podden "Stickwithus" startade i vintras och då med jätteduktiga sticktjejer jag dessutom (idag alla) är bekant med,  blev jag jätteglad. En ytterligare (i mina ögon intressantare) stickpodd på svenska: Jippiee, och som dessutom verkligen är jätteinnehållsrik med allt vad en garnintresserad kan vilja gotta in sig med, hade startat! Fyra, i mina snart 52-åriga ögon unga tjejer som kan så mycket tillsammans om att spinna, färga, designa egna mönster, visa oss Ravelry och inte minst mycket inom själva stickningen är en fröjd att lyssna på.
Att dessutom (enl mig) lite lagom få höra vad som hänt dem "privat" sen sist, är oxå kul. 
Men sen kom avsnittet som handlade om ett stickläger på Öland där två av tjerna varit med samt de två andra tjejerna som har "Stickpodden";  den andra eller egentligen den först startade podden om stickning, på svenska. Jag hade sett fram mot att få höra om hur detta stickläger varit men under programmets gång blev jag än mer frustrerad över som jag tycker inskränkta uttalanden om folks utseende och beteende:
-På Böda camping sa de sig ha mött tjocka människor, folk med tribals (speciella tatueringar enkelt förklarat), hög musik av viss sort och barn.... 
- "Äldre (till åldern) stickare har svårt för att lära om det de lärt sig en gång, och har lägre betalningslust för mönster medan yngre är motsattsen. Det fanns ett undantag.

-:Om man inte är van vid campingar eller av någon anledning bott i en tystare, kanske mer "skyddad" värld några dagar kanske man känner så här när man kommer till ett mer folkrikare ställe men jag kände mig illa berörd av dessa påtalanden. 
-:Vad gäller åldersrelationen är min uppfattning att det mer beror på var man bor och vilken tillgång och kunskap man kan skaffa sig, än ålder.
I alla år innan Internet fanns hos "alla" var vi alla tvungna att köpa mönster och då tillsammans med garnet till just den där tröjan och på -70, - 80-talet  vet jag att jag fick betala 30-35 kr/mönster; som ju då var rejält dyrare i den tidens pengar. Att bara köpa mönstret gick nästan aldrig o då berodde det på att dealen mellan garnfabrikanten o garnaffären var sådan. Tror det är så mycket även idag om du går in i en affär och bara vill köpa ett mönster. Så visst 17 är vi äldre vana vid att betala för designens jobb. Däremot tror jag att det kan bli lite missförstånd för de som inte är så vana datoranvändare när faktiskt väldigt många enskilda designers och garnföretag ger ut gratismönster också via just Internet på både svenska och andra språk.

Jag tänker fortsätta lyssna på Stickwithus och hoppas detta var ( i mitt tycke) ett undantag, med en i övrigt mogen, innehållsrik, lagom fnissig pod med dessutom ett språk som tilltalar mig.


onsdag 7 augusti 2013

Hej

I dag var jag hos sjukgymnasten för första gången på tre veckor pga deras semesterstängning.  Hon är väldigt nöjd tack och lov, även om det (uppfattar jag det som) går långsammare än generellt men som sagt så kan det ju bero på mina andra krassligheter.  Jag får dock börja med träning på cykling och lite tyngder i träningen och DET gillar jag skarpt. Vill ha mer att jobba med och genom mer träning med mer blodcirkulation kan även knäets svullning ( heter det så) minska tydligen vilken är jobbigast nu.
På lördag ska jag till Tant Kofta som tillsammans med Magasin Duett anordnar en rolig stickträff. Vi blir ett 40-tal med samma intresse och skjuts är oxå ordnat av en snäll stickare. Detta ser jag verkligen fram emot. Lite workshops hinns oxå med. Synd att jag inte behöver mer garn:-) Kanske ses vi!!!!
Stickar nu ( bla) på en kofta från bloggen Garnomera i Muskat.

måndag 5 augusti 2013

Inget Habo om inte nån blir sjuk

Fast så kan man kanske inte säga för det önskar jag ingen, ju. Fast jag satte upp mig för en lista som går ut på det: en reservlista för de som vill med istället för någon som blir sjuk eller inte kan åka pga något annat......

Grannen ringde just på: dom vann choklad på Liseberg iår men kan inte äta upp allt själva så vi fick lite. Sa jag  det bara är jag om gillar Kexchoklad i familjen? Gissa vad vi fick?:-))))))

Paket!

Snabbt Som 17 (en vecka exakt) tog det från bedömning och att paketet kom till min brevlåda idag. Å, så underbart garn. Swiss silk 0 Baby Camel 100g 400 m

söndag 4 augusti 2013

Anmälan

Har anmält mig till Habo i oktober som Risbogäddorna anordnar. Hade förberett anmälningsmail som jag skickade iväg i morse när klockan slog över till 08.00.
Hoppas jag har tur och får en plats.

Sol

Igår var vi vid/på Hjälvik igen. Herrarna fick sig lite bad innan svart himmel och blixtar fick oss att åka hemåt. Vi hade bunkrat upp rejält med både frukost och lunchmat men bättre ha med sig för lång dag i stället för tvärtom. Dessutom fanns inte vagnen med glass mm kvar. Tillståndet kanske bara gällde juli. Väl hemma repade jag upp kragen på linkoftan jag irriterat mig på och agt undan  som UFO. Ändrat nu till resår och minskat antalet maskor så nu så. Även mina strumpor blev klara ( i bilen till Öckerö) , med lite trådar kvar att fästa bara. MEN! Jag klarar jättedåligt att sticka enkla spetsmönster trots flera markörer. Får väl skylla på medicinering eller nå't men det är sorgligt.....
Nu kommer en ny vecka med sjukgymnastträff o dito gruppträning samt mera flyttplaneringsbestyr på allvar. Har idag lånat ett tapetseringbord så maken har lite att roa sig med:-) Och mer stickning utan spets förståss.
Vi har ingen SKEPPSkatt utan en KEPSkatt.