lördag 28 september 2013

Sen sist

I går hade jag förmånen att få åka med en väninna till Symässan i Borås.  Oj vad mycket lockelser av olika saker det finns för oss samlare av hobbyrelaterade saker! Jag försökte sansa mig lite men hittade en hel låda full med garn som hos Holts i Danmark kallas Coast o är av ull o bomull: en förträfflig kombination.  Eftersom sonen äntligen sagt sig vilja ha en kofta med färg plockade jag på mig. Väl hemma visade sig han ha ångrat sig.  Nåja. Mer till mig. Jag köpte på mig 20 nystan i olika nyanser. 4 för 100 kr o det går åt ca 8 st till mig. 

Närmast här syns det garn i IFK färger Tant Kofta nu saluför. Ska bli strumporna på nedersta bilden tänkte jag. Sen var jag ju tvungen att ha lite regnbågsgarn oxå. .... 

Fina färger va'? Dessa ska virkas till en Happypotamus. Mönster på Ravelry.

I Torsdags var jag på bokrealese av Vantar för alla årstider. Eftersom Magasin Duett var där passade jag på att inhandla garn till vanten Astrid. Det röda är egentligen ceriserosa.

Nu är allt garn förutom det jag tv-stickar på nerpackat. Idag ska vi på en 90 årsuppvaktning på Öckerö. Sonen är på grannön på årets sista seglarhelg. Perfekt väder. Misstänker att det blir lite vindsurfing oxå.
Sen hem för att packa det sista av kläderna.

onsdag 25 september 2013

Onsdag- och inte vilken som helst-MIN

Denna vackra bukett stod på bordet när jag kom ut från sovrummet i morse!    
                                  
Av sömnig son fick jag en pannlampa jag tidigare raljerat behövandet om nu när det är sämre ljus och jag stickar i ett mörkt garn. Fast han vill låna med den på sitt seglarläger i helgen.
Dagens första samtal gick till vår nye fastighetsskötare om p-plats. Jaaa, joo nån har vi nog fast jag vet inte om det blir där närmast... Kanske familjen som lämnar lägenheten har en (de har bott där i 16 år och kan ju ha en), föreslog jag. Ja det ser vi ju på tisdag, blev hans svar. Jaja svarade jag, fast du kan ju se det i datan.... Fast jag gav mig. Han är lite sån i alla svar om att  just se det inflyttningsdagen. Och jag är kontrollfreak o vill att allt ska vara klart. Tills dess. Men så heter han Glenn oxå.....
                
                           
                                             Lite närmare titt....

söndag 22 september 2013

Söndag-igen

Hej igen! Det här är vad jag stickar på just nu. 
Den sista sockan från FB-gruppens Septembersocka är nog snart färdig bara jag stickar baklänges lite tills jag hittar felet jag gjorde igår när spänningen var stor under det att Kommissarie Gently spanade runt. 
Jag fick då växla till den lättare sticktekniken på min blivande Foldedtröja med just nu bara räta maskor runt, runt där ingen intelligens alls behövs. Att sen min bästa sticka gick av under tiden (kanske blev spänningen FÖR stor), är en annan historia jag inte drar upp här...

                                  

Folded är ett rätt så enkelt mönster på engelska från Ravelry, som först när man kommer i brösthöjd ungefär börjar kräva lite mer noggranhet av stickaren. Det enda jag liiite ångrar just nu är att jag inte köpte även ett ljusare garn att sticka denna i nu när mörkret kommer. Men på fredag ska jag till Borås o då kanske detta kan åtgärdas direkt hos Magasin Duett. Kanske följer det med just det clementinfärgade jag först klämde på. (Mia:jag ångrar inte att du fick mig att köpa denna färg utanför min sk trygghetszon;-))
8 dagar kvar.....










söndag 15 september 2013

Söndag


                         
Socka nr 1 växer vidare och jag är jättenöjd. Bra enkel häl, enkelt repetativt mönster som ser lite avancerat ut men inte är det och ett garn som är så bra till strumpor. Perfekt kombo tycker jag:-)

Idag har maken och jag fortsatt urstädning av garderober och annat. Å jag som trodde jag sorterat ut mina numera alltför stora kläder men ack vad jag bedrog mig. Jag menar att det är ju inte så att jag sparat kläderna i hopp om att komma i dom igen som man kan göra när man efterstävar att minska sitt omfång efter kanske en graviditet eller annan viktuppgång. Jag vill aldrig någonsin behöva använda kläder som har stl 46-52 som de jag idag stoppat ner i kassar för vidare lämnande till Ebbes hörna. Fattar inte hur jag tänkte där. Två klänningar har jag fått fin hjälp med att sy in så de passar mig i dag och två par jeans sydde jag själv in. De sistnämnda har dock lagts i kassarna idag och så kanske någon(?) tar med dom. 
Himmel vad tomt det blir i fönstret när gardinen man är van vid inte är där. Fast just nu kan jag inte erinra mig vilka som satt där.... Kuddarna används för övrigt av vår katter är de smyger på skator och annat,

 
Här ligger dom (katterna och inte gardinerna) för övrigt och vilar ut efter att vi människor stängt av dammsugare och lugnat ner oss. Dom brukar alltid ligga här i hallen och vänta på att maken ska komma hem från jobbet på kvällarna. Gör han inte det brukar de masa sig in till sonens säng. Är inte maken hemma sover jag numera helt ensam. 
Kolla vilken kraftig pelargonstam på den vänstra bilden. Jag har fått stadga upp den rejält med en jumpersticka. Snart ska den klippas ner och bli skott till fler växter. Har jag berättat att familjen gillar får? Inte så att de invaderat oss helt (några försvann i en annan invasion- av mal), men det händer att vi skaffar oss något med får på när vi reser någonstans. just detta fårettycker jag är extra gulligt. 




onsdag 11 september 2013

Idag

Efter en dag som innehållet samtal och mail till alla de företag som inte får vår adressänding och även ett av våra försäkringsbolag som får det förutom gällande hemförsäkringen. Att ringa i stället för att maila var en fullträff för jag förhandlade mig till ett mer än 20 öre billigare totalpris än tidigare samt extra  bra avtall för fler tv-kanaler. Kan ju säga att med de nya kanalerna som är Discoveryspaket med bla mer historia o crime följde även Disney, Cartoon mfl vi tog bort när vi bytte till Tele2 när nya Stadsnätet sattes in. Vi är inte riktigt den publiken längre;-)
Trooor jag tjänat en hel del pengar idag men det är tur att jag hade tid att greja med detta nu när jag är "dagledig". Strumpan började jag på igår på ett cafe men fick göra om ikväll. Då räcker ju dock garnet längre;-) Nu är det dags för dagens sista träning och i morgon ska jag träffa "min" sjukgymnast Charlie igen.

tisdag 10 september 2013

Flytthjälp sökes

Som sagt va så flyttar vi ju alltså den 1 oktober som är en tisdag från en bottenvåning 14 trappsteg ner  till ytterdörren till en dito ca lika många trappsteg upp. Eftersom jag fortfarande är ordentligt handikappad och sjukskriven efter mitt knäbyte undrar jag nu om någon har tid och lust att hjälpa oss en stund. Förutom möbler finns det 100+ små flyttlådor som inte är direkt tinga men just många.
Dessutom ska källarens innehåll till nya husets vind (huset har ingen hiss). 
Dock har vi några dagar extra på oss så allt behöver inte ske just tisdagen kl 12. 
Har du lust så skicka sms eller ring på 0703-734540

Som sagt nedersta våningen runt om är vår. (Inte källaren som en person trodde;-))

måndag 9 september 2013

Får jag presentera: Elfe

162 gram av Pakusho gick det åt. Enda jag är onöjd med är färgändringarna MITT BAK I RYGGEN. Till nästa förmodade Elfe ska jag göra dessa under armarna o i sidan.
Katten Osiris du ser, värmde mina knäveck o rumpa i natt.
Husets första våning över källaren ligger vår nya lägenhet runt hela gaveln o har fönster åt tre håll.

söndag 8 september 2013

Sökes

Hej har nån sett till en tappad lust?
Till att

- kommentera andras bloggar man inte får svar på ( ja jag har sagt det förut)
- att träna träna träna trots att jag inte märker någon förbättring
- att städa trots att det snart är lika dammigt igen o dammet är fullt av allt hår jag tappar fortfarande (äter rätt o extra piller o extra medel i hårbotten. "Kan ta lite tid efter alla trauman du varit med om på kort tid.")
- till att sticka färdigt de 4 varv som är kvar på Elfe.
Kan bero på separationångest från en stadsdel jag har bott i o fött upp mina barn i samt startat två äktenskap i och det andra fortsätter med för resten av livet. DET har jag dock lust till.
Det är vackert här.
Där första bildens hus nu ligger låg Fågelroskolan jag jobbat i. I körsbärsträden som finns i hela Fågelroparken klänger vuxna o barn tillsammans i när bären mognar. På ängarna i parken där kolonilotter nu finns anordnades ända fram till 2000talet midsommardans o andra fester. I den nu nedgångna gamla Parkleken vikarierade jag som parkleksassistent på tidigt 80 tal. På sent 80 tal o tidigt 2000tal bevistade jag den fina lekplats med sand, gungor ett stort tåg med lok mm att leka i (den gräsbelagda kullen längst till höger). Sen togs det bort trots att många familjer o dagmammor använde den, för det var inte EU anpassat...
Nej. Jag har tappat lusten ett tag. Men den kommer nog strax tillbaka med hjälp av en go familj o bra vänner o livet i sig.

Ser ni att jag vinkar;-)

fredag 6 september 2013

Hm

Idag är det 24 dagar kvar tills vi får vår nya lägenhet. Men nej jag ska inte ha något slags räkna-ner-till-grej ogen för snart känns det som att nästan allt skulle kunna vara det. Tills sonen ska på höstens sista segelhelg, tills jag ska börja arbetspröva på min gamla arbetsplats (nära en garnbutik: Garnfabriken), tills jag får plocka in mitt garn i mitt vackra stora vitrinskåp igen så jag kan titta på det..... Fast så här är väl livet egentligen att man hela tiden ser framåt till vad som komma skall o sällan bakåt.
Igår fyllde min dotter 26 i fick middag här så för 26 år sedan....aaaj och jaaaa!
Igår för 2 år sedan stängdes livsuppehållande maskiner av för en kille vi lärde känna för ca 14 år sedan. En kille som  snavade lite fel i en trappa o sen aldrig reste sig....
För 1 år sedan togs jag in akut på SU för det om blev galloperation.....
helt olika grejer men ändå.
Snart är jag klar med min Elfe som bara har ca 40 varv kvar. Den kan man ju undra  vad det ska bli sen. Jag ska köpa av Tant Koftas blå garn o äntligen göra kaffekoppstrumporna till maken. www.tantkofta.blogspot.se
Nej nu ska jag fortsätta sticka i den underbara sommarvärmen med 34 gr på balkongen. 
Ps. Sländorna har jag beställt via Etsy
Den fina upphängningen av överkastet får vi nu göra varje natt efterskott Osiris annars väcker oss med att riva på dörrarna kl 04.30.
Sen är det en rätt kass bild jag tog på min tröja o mig i natt.  Men ändå. ;-)