torsdag 31 oktober 2013

Näjmen

Konstigt nog blev det mer bild på katt än tv..
Men nu kommer mitt garnskåp på plats o genom detta försvinner en mängd flyttlådor....

onsdag 30 oktober 2013

Första natten i natt!!!!

Vi har flyttat in o tom fått tömt flera kartonger
ÄNTLIGEN få sova i egna sängen! Vi har ju inkvarterat våra blommor o TV hos gamla grannen o inte hämtat de än. I kväll står en 17 (?) tummare för slötittandet (den stora är på 37"). Går det med!

lördag 26 oktober 2013

Inflyttsstädning!

Vad som "folk" lägger in i orden att städa rent/sanera/flyttstäda har jag grunnat en del på den sista tiden. Framför allt vad som gäller för en städfirma kanske. När vi själva städade ur vår lägenhet gick vi  efter den rutin som Bostadsbolaget har på sin hemsida främst samt "vanligt vett" som tankar om hur man själv vill ha det när man flyttar in. Idag har vi skurat ur garderober, torkat bort gammalt ingrott damm bakom ett element (de andra var rena) samt skurat av ingrodd smuts med Klorin från sovrummets matta. Vi torkade bort en fläck först o upptäckte att det stället sen var det enda som var rent... Dessutom har jag rensat handfatsrören.... lägger in lite bilder nedan på "före". Om några dagar kommer "efter". MEN SÅ FINT DET BLIR!!!! Måste säga det med.
Sen har vi köpt nya egna toasitsar o en fin mugg till mig.

onsdag 23 oktober 2013

Mössa på gång

Denna håller jag på med just nu. Bilden är lånad från www.ravelry.com, världens bästa ställe för oss som gillar sånt med garn....
Mönstret heter Cliff o är gratis att ladda ner o använda.  Garnet är 50/50 ull och bomull.

måndag 21 oktober 2013

På gång?

Möte i vår riktiga lägenhet i dag med fastighetskötaren Glenn.
Alla tapeter är uppe
Golvläggaren höll på med golvet o tror sig vara klar senast onsdag lunch
Kanske kan han som ska slipa trösklarna göra detta innan helgen eller senast strax efter
Efter att checkat av varje rum är det bestämt att fönsterkarm i badrum ska bytas o inte bara målas över som nu blivit gjort. Visst underarbete är dåligt gjort så målaren får göra om o göra rätt.  Lite småpyssel alltså men detta kan göras när vi äntligen bor där. Och- vi ska få nytt kakel i köket! !!! Så håll tummar o tår för att inget annat konstigt händer.
Fast bredbandet har fortfarande imte installerats. Men vi har ju ett mobilt.

Jag har repat upp min Folded för den riskerade att bli ett tält...
jag saknar allt mitt garn o vår stora soffa och att sonen får sova i sitt eget rum!!!!!

fredag 18 oktober 2013

Hm

Bor fortfarande kvar... borde väl snart bli en rubrik på alla inlägg här.
Åh vad det kändes gott att idag kunna säga o få höra: trevlig helg! när jag gick från jobbet idag den 21a helgen efter.. ja du vet. Nu är det framåt som gäller! Stickar vidare på min sjal i Magasin Duetts merinoangora. Kolla in den fräcka "optiska villan" (tror det heter så) det blir med en stickning med en ps på 4e varvet;-)

torsdag 17 oktober 2013

Torsdag

Idag har jag jobbat för första gången sen jag gick hem måndagen den 27 maj. Då hade jag framför mig
-en stor tillförsikt av mindre knäont tv operation,
-lite plötsligt bestämmande av
lägenhetsbyte med senare kontrakt som skrevs på,
-vansinnigt med smärta,
-en underbart varm sommar som riktigt blommade ut samma dag sonen åkte på sitt andra seglarläger
samt den flytt som fortfarande inte är helt genomförd. Då är det rätt gott att börja jobba igen o komma hemifrån en stund på dagen.
Jag börjar ju lite försiktigt vilket är bra för knät som skött sig rätt bra. I morgon dag jobb, rehab samt kanske lite Sip o Knit. Har virkat ett par muddar i Noros sockgarn lagom till höstkylan.
I går bakade jag bullar med så mycket pärlsocker o smör aom rann ut på plåten o osade så brandvarnaren gick igång; -)
Men goa är dom.

tisdag 15 oktober 2013

måndag 14 oktober 2013

Det går lite framåt

Vi får vara kvar i vår tvåa tills vår fyra är helt renoverad o slipper på detta sätt inkvartera våra katter på pensionat själva leva i byggdamm.
Detta var den bästa nyhet på länge i vår flyttkarusell. I helgen upptäckte vi ju att målaren taget hem fel tapet till sonens rum. Det var nära att det blivit en turkosblåmönstrad sak. Det ska nämligen vara en i svart med svarta blänk i. Passar bra till det svarta golv som läggs in o svarta sängkläder han oxå har. Ja. Han är tonpring o älskar hårdrock med band som Sabathon. Maken har koll på vad det är för band tack o lov...
Snart ska jag baka bullar när maken städat upå efter middagen han o sonen lagat..
Bilden på trädet har vi som fond o vårt blivande sovrum. Den i turkos är fel.
Den svarta med blänk är rätt till sonens rum.
Sist ser du mina nya naglar som jag dock tyvärr ska få en ny yta på, på fredag eftersom den inte härdat ordentligt.

lördag 12 oktober 2013

Bor du kvar i samma tvåa, vad jobbar du med?

Kära Ledins gamla låt har kommit till heders. Vi bor kvar för andra veckan o vet inte när vi får flytta hem. Dock går renoveringen framåt om än långsamt. Sonen är denna helg åter på läger på http://www.usfvast.se och bra är det.maken kan äntligen ta det lugnt för nu finns inget att packa eller flytta runt. Kvar i gamla lägenhetens källare står en del men det kan vara där nån månad till. Sen ska det till vår nya vind men först ska allt som står där ner i en nyrenoverad lägenhet som verkar bli så fin. Den enda fondtapeten kom tom upp på rätt vägg! Ska skaffa bilder snart. Själv ska jag börja arbetspröva from nästa torsdag.

fredag 4 oktober 2013

Flytten från helvetet

Den lägenhet vi skulle flyttat in i totalsaneras o totalrenoveras. Vi bor tillsammans med katterna i en evakueringslägenhet. Vår gamla lägenhets nycklar,  lämnar vi måndag morgon tillsammans med en lånad bultsax som kanske behövs för att komma in i vårt nya vindsförråd för att ställa in resten av vårt bohag i som finns kvar i den gamla lägenheten.
Bilden är från makens städning i gamla lägenheten. Jag sitter på en stol o tittar på..är ju fortfarande sjukskriven in i november.... fortsättning följer.