tisdag 31 december 2013

Gott slut 2013

Vilket år detta blev och då tänker jag mest på efter den 28 Maj förståss med min knäoperation som tog (tar) väldigt lång tid på sig att bli riktigt bra. Ock så en flytt mitt i alltihop! Hur tänkte vi där??

Nåja. I efterhand så har det mesta blivit bra med en underbar ny lägenhet, en knä som fungerar helt ok utan direkta smärtor. Jag har kommit igång någorlunda med egen träning och har äntligen börjat jobba igen och genom detta kunna ta helg som många andra. 
Att sticka gör jag ju nästan varje dag men det känns lite som att jag tröttnat.... När jag ser min garnsamling känns den lite för stor (100nystan enl Ravelry) och jag funderar på att göra mig av med lite men då måste jag ta tag i på allvar med att kolla i alla garnpåsarna som ännu ej är uppackade efter "flytten som kom av sig".... 
Idag har vi bott här ordentligt i 2 månader o en dag. Resten är livet som ligger framför oss...
I morgon åker den här barraren ut!
GOTT NYTT ÅR!!!



fredag 27 december 2013

Den här ska jag nog göra.

Nr 151-5
Med garner från mitt garnlager förståss.

torsdag 26 december 2013

En annan dag

ÄNTLIGEN är julafton över och all inre stress och frustration den kan föra med sig. Personligen är jag ju inte överförtjust i allt vad denna den största av sk familjehögtider för med sig i måsten, trots att man ju inte behöver uppfylla dom. Jag är mer av den synen att det är viktigare att ha små men många tillfällen med familj och vänner under hela året och vårda dessa istället. 
När nu ändå Julaftonen  kom var det förståss väldigt trevligt med svärföräldrar och stora dottern som kom till vår "nyaste" lägenhet, för att fira med oss. 
Efter mat och Kalle Anka delades det förståss ut klappar. Jag fick hela tre saker realterade till min mobil som jag använder som boklyssning på faktiskt. Jag prenumerar på Storytel där jag kan streama och spara ner hur många böcker jag vill under en månad. Att  kunna ha den på armen under tiden jag tränar, bakar, diskar eller promenerar är lättare än att ha den i fickan. Eller BHn....

Av sonen fick jag det enda i stickväg: en underbart liten garnberlock.

Eftersom jag också heter Eva får jag även namnsdagspresent av maken. Två par fina örhängen i stål jag genast satte i öronen. Mer om dessa en annan dag.
Hoppas ni har det bra därute. Själv jobbar jag alla mellandagar för jag har ju haft en del"ledigt" i år redan och mina kollegor behöver ta igen sig också. Nedan min japanska sjalstickning med favoritmönstret "två räta en avig" av Tant Kofta. Garnet är Ito som Marita Rolin importerar från just Japan. Helsilke.
Ps. Jag fick lite annat också som pedikyr den 4 Januari. Men då är det redan ett nytt långt år framför oss. Ds

söndag 22 december 2013

Årets näst sista söndag

Sitter i soffan med en nyss påbörjad stickning som ska bli en rätstickad kofta med mönster och garn från Ullcentrum på Öland.
Det är Linea i en jeansblå färg som jag köpte några härvor av hos Carinas Garn här i Göteborg innan hon stängde sin affär efter bara ett par år. 
Mönstret är gratis från just Ullcentrum.
I morgon är det jobb.

fredag 20 december 2013

Nr 2

Vantar på tork.
I morse kl 8 var jag och fixade mina julnaglar och då här diskreta var det längesen jag hade men det påminner i alla fall om snö....

torsdag 19 december 2013

Julklapp

Första vanten i Äkta Lovikka från Ullcentrum. Till svärfar.

söndag 15 december 2013

Så där ja!

Det bidde inga Astrid-vantar eftersom jag och mönstret inte är kompisar (än) men däremot ett par
Vega. Däremot är även dessa för små för mig och delvis tror jag det kan bero på garnet jag använt: Cinnia från Filcolana (Magasin Duett) som jag uppfattar som rätt tunt i förhållande till exempelvis Rauma Finull. Men någon speciell med mindre händer ska få dessa. I övrigt var de lätta att sticka förutom att jag tyckte att det var några maskor för mycket emellan färgerna så man var tvungen att tvinna trådarna runt varandra nån gång, i mitt tycke, för mycket.
I slutet på december 2012 började jag med vantarna nedan i tron att de snart skulle vara klara. Sen tappade jag bort en av cubicsstickorna jag använde o kom mig inte för att ersätta med en annan strumpsticka förrän häromdagen. 
Mönstret är från Drops 143-32 Rainbow Mittens. Garn Fabel o Wollmeise Twin.


Sedan är också tråksjalen färdig. Eller tråkig och tråkig... En typisk spårvagns-,cafe- och tvstickning.
Garnet är AngoraMerino, ett sk tillfälligt parti garn som Magasin Duett haft från start. Det är ett nystan vardera på 400 m av ceriserosa o "äppelgrönt". Fint blir det i alla fall med hjälp av Tant Koftas sjalide av tre räta och ett avigvarvs stickning.
I morgon gör jag nytt försök med att jobba heltid efter den dumma förkylning som stoppade mig förra gången för två veckor sen.

måndag 9 december 2013

Näää

Jourbesök på min Vårdcentral i ottan för att träffa doktor. Tack o lov är det bara ett virus som håller mig krasslig med lite feber, halsont o nästäppa. Förkylning alltså men eftersom den inte vill ge med sig fick jag ett intyg o tillsägelse att ta hand om mig. Snäll doktor. Alltså fortsatt sjukskrivning.

Jaja. Bara att gilla läget.....


tisdag 3 december 2013

Typisk

Första dagen med heltidsarbete på ett halvår slutade redan kl. 12. Fryser, lite snorig o ont i kroppen är inte vad jag tänkte mig nu. Äsch.