fredag 31 januari 2014

Vilken dag!

Behöver inte stressa på morgonen för maken skjutsar mig o sonen men glömmer mina glasögon hemma. Jaja. Har extra där jag ska vara i em så det går bra ändå. Kommer till den reception vi har på Tredje Långgatan övertygad om att det är där jag ska vara denna förmiddag. Kommer in och upptäcker att min kollega oxå är där! Nu är vi två receptionister där och ingen på Kustgatan. Nåja. Samtal dit om hjälp från annan kollega i det huset o jag tar vagnen dit o kommer bara tio minuter efter att vi öppnat. Kollegan sköter ruljansen o allt är lugnt. Jag kollar det schema som gäller mina tider denna vecka o NATURLIGTVIS har jag misstaget mig o skulle vara på Kustgatan hela dan. Men. Mina glasögon kan jag ju använda HELA dan!

Dagen går o jag väntar på att en kollega ska meddela mig om de nya "infoskyltar" jag ska göra. Under  väntan på eftermiddagen har jag tomt på besökare men när hon kommer vid halv fyra ramlar det in besökare som behöver mig hela tiden. Visst är sånt typiskt. Nåja. Arbetsuppgiften har lite tidspress eftersom infon gäller from nästa vecka men såå roligt det är när det händer grejer utöver det vanliga! Klockan fem sänder jag det mail med info som skall gälla till berörda, stänger datorn o åker hem till sonen. 
Tanken var ju Sip&Knit denna kväll men det får bli en annan fredag.
Nöjd o glad inför helgen.

torsdag 30 januari 2014

Färg behövdes!

Efter att ha gnällt en del på bl a stickkafeet på Röhsska där jag var i tisdag, om att jag var lite mätt på stickning, såg jag Irene's neonfärgade Regiagarn och kom på: sånt har ju jag med! Sagt och gjort. När jag kom hem letade jag fram ett nystan och nu är jag igång med en Hitchhiker i starka färger. Började på gårdagens stickkafe på Världskulturmuseet men fick fixa starten på sjalen hemma ikväll. Var för nyfiken på vad alla pratade om så jag fick ta fram den andra sjalstickningen som inte behövde hjärnkapacitet. 
I kväll kom jag dock igång och på morgondagens Sip&Knit kommer den med. 
 
                        

torsdag 23 januari 2014

Hej där!

Idag har jag varit hos tandläkaren igen för 50- 11 gången känns det som, för att fixa det min gamla tandläkare slarvat med. Bla innebär det en krona på en tand som inte rotfyllts på rätt sätt. Jag har definitivt ingen skräck för tandläkarvård o får bra bedövning men det är irriterande att det inte finns någon slags garanti så jag slipper betala. Nu har jag ändå turen att kunna göra mycket innan högkostnadsskyddet går ut.
Ikväll gick jag och tränade för andra gången denna vecka o det ÄR skönt att det bara är fem minuter att gå.
Väl hemma igen har jag kollat på favvoprogrammet Masterchef Australien o stickat på min sjal i silke från Japan som Maritas Rolin har importerar.

söndag 12 januari 2014

Anmälningar:

Dels ska jag åka till Fårfesten i Kil och dessutom har jag kommit med till Stickfest i Väst http://stickfestivast.se/anmalan.html igen! 

Två roliga saker att se fram emot nu innan våren kommer. 
Sjalen med så underbart garn går framåt så sakteliga. Har kommitmer och mer på att jag är lite matt på stickning för tillfället. Alltså visst 17 har jag oftast någon stickning med på väg till jobbet eller på stickcafe men den där hungern efter att börja nått nytt finns inte. Funderar seriöst på att kanske göra mig av med lite garn. Eller kanske inte.

måndag 6 januari 2014

Sista helgdagen på länge

Efter idag är det ingen extra ledighet förrän till Påsk så det är skönt att dagarna sakta men säkert blir längre. Kanske slutar det att regna ett tag så blir det ännu bättre...
I lördags använde jag min ena julklapp för att få fotvård på http://www.mazi.se/fotvard som ligger på Storgatan 24, en stenkast från Avenyn. Eftersom maken och jag var tidiga strosade vi på Avenyn och som en händelse kom jag på att det var jättelängesen jag varit inne på Deisy Design så vi gick in och kollade runt. Då hittade jag "världens sötaste kit".  När jag stog och liksom klappade på den o blev förevisad av fina Linda vad tanken var med kitet, frågade maken om jag ville ha den. Ja tack sa jag, och den blev min. Så JAG har inte köpt garn ännu i år:-)

Jag började på den sjal det ska bli: Drops 93-15 och nu kommit en bit på den. Jag hade lite besvär med hålmönstret i början men det löste sig bra.
Å fotvården då? Jo den var väldigt skön och jag gick hem på fina fötter. Stället kan rekomenderas. 
Kan man tänka sig: fottjejen både stickar och virkar och sen visade det sig att vi bor i samma område dessutom. Göteborg är en liten stad, minsann.
Igår tog vi bort alla julsaker för nu är det våren som är i närheten. Skönt.
I dag stundar träning på Lundbybadet och sen hemmadag med sonen som har lovdag även i morgon då vi vuxna arbetar. Själv tänker jag komma vid halv sjutiden till Röhsskas stickkafe. Kanske ses vi...

onsdag 1 januari 2014

2014

På denna årets första dag har det inte stickats något eftersom jag har fått springa på toa flera gånger inatt. Tur - jag är ledig i dag.

Jag har bara en liten lista för min hobby och det är att enbart använda garn ur stashen. Jag har bara ett UFO kvar Och det är en kavajkofta med virkade mormorsrutor. Sen ska jag göra mer sjalar. Om inte annat för att kanske ges bort till ngn behövande.Som synes har jag en hel del garn att ta av. Min stash kan man se på Rarely där jag oxå heter Knitbyme. GOD FORTSÄTTNING!