lördag 31 maj 2014

Gohelgkänsla:-)

Lång skön helg igen och jag är verkligen trött på att passa tidiga mornar för jobb nu. Olika tankar om just jobbet går igenom huvudet nu efter att jag plötsligt en dag fick reda på att närmaste kollegan sagts upp sig. Ingenting har förebådat detta o nu funderar jag själv över att jag kanske skulle försöka byta arbetsuppgifter.    Har en bra chef som har erbjudit samtal om detta.
Sonen är på Björkö o segelsurfar, i torsdags fick jag besök av mina äldsta vänner, igår var maken o jag haft en go dag på Klädesholmen o idag har vi promenerat runt fästning i Kungälv. I kungälvsbesöket ingick uppbunkring av kex på Bräckboden inför sommarens utflykter o utefika. Igår kväll satt vi ute på gården o åt plockmiddag i solen.
Nyss har jag roat mig med att repa upp lite felstickning på min Ravello. I övrigt har vi köpt en 10-kilos säck med torrfoder till katterna vilket  borde räcka 3 månader framöver.Längst ner mina nylackade naglar. Det är bara några veckor kvar för dessa ringar på dess nuvarande plats. Förändringar på gång.o då menar jag positiv........:-)

lördag 24 maj 2014

Sommar o ny stickning

Ja' Ingen kan väl ha missat att det är gött väder!
Idag slog maken och jag till och fixade en sänggavel a' la M Timell med hjälp av en spånskiva, vaxduk vävd som tyg samt silvertejp. Himla bra blev det!

Efter det startade jag (sist av "alla"), på Ravello vars mönster du hittar på Ravelry. Eftersom jag köpte en hel del Holst/Softliknande nystan på mässan l Borås i höstas har jag flera olika färgkombos att välja på. På Fb finns en CaramelKAL som bl a stickar denna tröja samt annat.  
Något annat; Anna -Playsweetmusic- frågar på sin blogg var bästa stickplatsen är.
För mig: På resa. I soffhörnet. Ute . OM då gärna med en bok i öronen. Om jag är ensam:-))))
Jag kan ju inte pästå att det går fort i början eftersom nacken byggs upp av korta varv.

tisdag 20 maj 2014

Sjuklig

 Att bli däckad av någon magbacill var inget jag planerade. I söndags var jag o tränade o kände mig rätt duktig men på natten till måndag fick jag ont som av knivar som vred om i magen. Resten är historia men jag är tacksam över att vi har två toaletter.
Till råka på allt elände var det planeringsdag igår med alla i vår numera stora personalgrupp på ett tjusigt ställe i Hovås o detta hade jag verkligen velat vara med på men men. 


Vad det gäller min stickning så blir det inte mycket gjort mer än att jag börjat om på min "Josefine" av Marita Rohlin. Det är såååå tråkigt (förlåt fina Marita) att sticka enbart räta på stickor 6 så jag gör slätstickning istället o jag kaaaanske har avigsidan ut.

Just det ja! Jag ska göra en Ravello. Passande garn har jag gott om :-)

fredag 2 maj 2014

Ledig tid

Åter igen en vecka med extra lediighet!  Tyvärr har jag haft hemsk spänningshuvudvärk ända sen  i måndags så igår tog jag det väldigt lugnt med mycket vila. Idag mår jag dock bra tack o lov o har stickat färdigt ett par muddar i lin. Har inte blockat dom ännu men de ska inte leveras förrän på måndag. Koftans ärmar är snart färdiga oxå o det känns som om de aldrig tar slut...
Idag var vi på Freeport o ekiperade sonen en del. Även jag o maken gjorde fynd. I morgon ska vi till Ullared igen o då ska även sonen med. Tror det är minst 5-7 år sen sist för mig o sonen har aldrig varit med så nu blir helt plötsligt 2 gånger på 8 dagar för mig. Förra lördagen var väl bara rekognosering:-)