söndag 29 juni 2014

Lite bilder

Kroppen är klar på min Ravello som sitter sååå bra. Storlek L sticka 3.5 förutom på resåren. Jag tänker virka på en kant runt halsen för stadga. Nu är det dags för ärmarna!




Sockar på gång. Dessa följer med på resa till o från jobbet mm och är en sån där enkel stickning. Basmönster har Senta mfl hjälpt mig med .

Garnet nedan köpte jag som kit till Garnasinnes Centurion

Detta är den sista härva från IKnit i Londons sockyarnclub 2013/2014. Detta är nog den finaste kanske......




onsdag 25 juni 2014

Nu är det officiellt!

Till hösten ska jag bli "kontorsråtta" på heltid! Efter att min kollega en dag jag kom till jobbet berättade att hon sagt upp sig har tankarna börjat röra på sig. Och idag när var jag hos chefen för att prata om kommande höst pratade vi om den nyinrättade tjänsten som blir inom det som kallas Äldreomsorgen/hälso och sjukvård i Majorna-Linne'. Ock.. Jobbet blir mitt!

Bort med dagliga klientmöten, handläggare, stämpling av 6 000 papper o kopiering av desamma. In med jaa vadå? En massa papper som skickas ut o kommer tillbaka, beställningar i Gbg nya sk Winst, telefonmöten med brukare, anhöriga o kanske personal.......

Det jag bla hoppas vinna med detta är att lära mig nya saker och träffa nya människor med en liten annan vinkel än i dag samt att inte vara så socialt trött jag är när dagen o veckan är slut. Jag gillar verkligen mitt jobb och är väldigt bra på det men efter 13 år har jag fått möjligheten att gå vidare. Dock samma chef och samma stora personalgrupp, annan enhet och arbetsplats på tredje Långgatan 18 Gamla Polishuset igen.

Jag kommer verkligen sakna en hel del av de fantastiska besökare vi har med sina individuella erfarenheter och alla goda gapskratt, flirtiga kommentarer och ilskna blickar men jag får möta andra.
En rolig och spännande höst ligger framför mig- igen:-)

tisdag 24 juni 2014

Lyxgarn

Underbara härvor av #clarafalk. Colinette som förhoppningsvis ska bli en sjal av Arga stickaren.

måndag 23 juni 2014

Farligt att sticka?

När jag fick min ersättningningssticka idag från Signature kom det med nedan varningstext.
Detta har jag aldrig fått förut men kanske någon stuckit sig o sen försökt stämma företaget. Vem vet.

söndag 22 juni 2014

Midsommar

Sen i torsdags har mannen och jag varit på Varbergs Kurort och haft det FANTAST|SKT bra.
God mat, gott vin, promenader, salta bad i en inomhuspool med 32 gradigt vatten, champanj och jordgubbar på stranden... Hit tänker vi återkomma men inte av den anledning Som nu: 20-årig bröllopsdag.
Dessutom så har jag en ny vacker ring som egentligen är tre. Design: Fusion av Georg Jensen. Min ursprungliga vigselring gick ju sönder såå...

Våra fötter är lena o fina efter fiskpeeling. Kroppen i övrigt fick sitt av lavastensbehandling. Mannen ville inte gå därifrån.


söndag 15 juni 2014

Stickspår

Idag har jag för första gången åkt Ringlinjens spårvagn o vilket sätt
är då bäst om inte med andra stickvänninor.
http://www.garnasinne.se sålde vackra garner och kaffe fanns också.

Av Åsa köpte jag ett garnkit till hennes nyaster mönster Centurion. Du kan se bilder på hennes hemsida.  Visst har jag sjalar men jag gillar verkligen formen på denna.

Efter turen slöt flera av oss till WWKP dom i dagens fina väder tilldrog sig i Bältesspännarparken. Jag tog inga bilder men bl a Visalisa har på Instagram.

fredag 13 juni 2014

Semester!!!

Efter en helt galen arbetsdag vilar jag ut i soffan framför fotbollen. På jobbet har ett gäng verkligen gått in för detta VM o har bla fått med mig som annars aldrig tippar eller satsar pengar på fotboll. Stora exellsystem med poängräkning för antal mål du prickar in mm uppdateras varje dygn via en hemsida gjord enbart för detta och tänk: jag tippade 3-1 i gårdagens match o leder! 

I övrigt händer bara roliga saker som att
Sonen gick ut 8an med jättebra betyg= stolt moder
Stickspåret ska åkas på söndag. 
Packning med sonen inför tre veckors seglarläger from måndag
Resa till Kungsbacka o utställning om Järbomönster med väninnor på tisdag
Torsdag till söndag tillbringas på Varbergs Kurort med maken o firande av 20-årig bröllopsdag då dottern passar lägenhet o katter

Vi ses!

lördag 7 juni 2014

Ledsen helg

Hade planerat träffa en go väninna, vara ute om vädret så ville. Baka bullar o göra färsk pasta mm med sonen när nu maken jobbar hela helgen. Ligger istället med småfeber o sover eller kollar på tv o äter isglass. 
Det kommer väl fler tillfällen:-(((((
Nåja. Naglarna fick jag fixade tidigt i går morse.