söndag 29 november 2015

1-a Advent

ERRATA: Det blev fel längre ner i texten med att jag påstår att jag VILL vara respektlös..... Fel förstås. Förlåt.

Det som är bra med den här perioden är att man kan lysa upp sitt hem med ljus i fönstren och på borden samt ha (jul)röda gardiner och andra dito textilier. Använder man dessa saker off-season anses man nog som lite fnoskig: i alla fall räknar jag dit dom som har adventsljusstakar året om i fönstren:-). Jag räknas nog själv dit för något annat. Just nu översvämmas Instagram o Facebook med allas adventsljus, lussekatter och annat man vill visa och jag ska väl inte vara sämre. 
T
Något annat som är bra är att det snart är jul och att den dessutom sen är över! Jag tillhör ju dom som inte gillar mycket av det som liksom ingår med alla som pratar om hur stressade dom är inför detta och som ska hinna med allt som "krävs" antingen av dom själva eller krav som ex anhöriga lägger på dom för att julen ska vara bra så man kan lägga ut detta på alla medier. Tänk om vi alla kunde släcka ner våra olika sk sociala medier dessa tre dagar och vara sociala med varandra i stället? En annan slags vit jul kanske och sen återkomma och säga att denna jul varit avkopplande och ostressig??? För vår del har vi rätt avslappnad inställning till det hela och de julklappar som ändå delas ut här är olika insättningar till ex UNHCF och Röda Korset förutom till sonen som fortfarande är barn I övrigt vet jag ju att jag anses ha det bra som har en karl som gillar laga all mat, baka och förbereda för julen och det är kul för oss alla plus att Svärmors revbenspjäll och köttbullar går åt. Och då slipper jag!😉
Nu vill jag INTE vara så respektlös och dissa alla som säger att jul är bäst men ovan är lite av vad jag tycker. Sen gillar jag ju presenter förståss😋
I övrigt går min rehabilitering sakta framåt och jag har varit på första gruppmötet med sjukgymnasterna och dessa var tämligen nöjda. Jag tränar fyra gånger per dag och medicinerar minst fem gånger för att klara det och däremellan stickar jag och kollar på TV. I fredags var jag på stor utflykt på Frölunda Torg men hela tiden var jag rädd för att bli omkullvält med mina kryckor. Himmel viljen syn det blivet, tänkte jag, och satte mig i stället på någorlunda säkert avstånd och Johan fick avsluta handlandet. På bilden ser början på en provlapp för en tröja Johan faktiskt vill ha! Den tredje på våra gemensamma år tillsammans. Nästa helg ska jag förska gå tillRedbergsskolans stickkafe. Tyvärr kommer jag inte uppför trappan tiil Lohrs övervåning än, annars skulle jag gått dit. Har ju faktiskt rätt långtråkigt "mellan varven". Hehe.....

måndag 23 november 2015

Färdig

De senaste veckorna har jag blivit en rejäl sockstickerska. Äntligen har jag nu fått ork o koncentration till att göra istäckshälar på de tre par jag gjort.  Igår kväll visade sig dock att det blev 2.5 för den ena blåvita är borta! Det kan ju vara så att nån katt lagt den på ett bra ställe. Eller jag själv. Jaja.
Nu ska mitt ena UFO tas fram. Har bara två faktiskt om man inte räknar med en mormorsfilt i bomull.... det är "min" Dexter som ska fram.

fredag 20 november 2015

Längtan

Husse kom hem, för jag längtar efter dig🎼🎵🎶

Blä


(Bild lånas från internet på sökning illamående)

Så här ungefär har jag känt det sen i tisdags kväll. Ett illamående jag inte ens haft som gravid men idag fått reda på varför tack o lov. Efter operationen har jag fått ett piller just mot detta som kan inträffa vid bla operation och/eller visst medicinintag o dessa slutade jag använda i måndags enl ordination.... Idag har jag fått nya för en ytterligare period o då ser jag fram mot mitt gamla jag som åt, drack med någorlunda aptit, orkade träna knät o (framförallt) sticka. Min familj o övriga som känner mig vet att om jag inte stickar ens en maska var dag är det nåt fel på mig. Nu ser jag fram mot nya tider igen så livet kan fortsätta lika bra som innan tisdag em.

söndag 15 november 2015

Söndag

Nu har jag "landat" hemma ordentligt o har både upplevt en lugn natt där min man "bara" behövde byta isförpackning en gång. Att isa knät minskar en hel del på den rätt stora svullnad som finns inuti knät pga själva operationen plus den svullnad som blir vid varje träningsomgång var fjärde vaken timma. Den andra natten hade katterna tydligen vant sig vid mig igen o slogs (på riktigt)om vem som skulle ligga på filten jag har över benen i sängen. Till slut fick jag ta hjälp av mannen att lyfta bort dom. De riktigt höll sig kvar i var sitt ben!!!! Sen hittade både dom o jag en acceptabel sovställning.

Även om jag har väldigt väldigt ont emellan åt vilket olika piller hjälper ok så är det lättare efter denna operation än den första. Tur man bara har två knän:-). Jag har börjat sticka lite på mina strumpor oxå men det går långsamt men tid har jag ju.

Konstnärligt blåmärke

Sockstickningen
Sodastreamflaska+handduk + silvertejp =
Träningsrulle!!!
Hela mitt nya vackra ben!

Nattmarodörerna på filten som följer mig dygnet runt tv att isen inte bara kyler knät utan hela mig.
Liiite söndagsgodis unnar jag mig oxå idag:-)

lördag 14 november 2015

Hemma

Genom att ha dygnets 20+ tabletter samt fyra träningstillfällen schematiskt indelade mellan kl 07.00-22.00, har jag lite att pyssla med. 


Mitt egna sänghörna gillar jag, med kaninen för vars skull, maken nästa tömde plånboken för att vinna, står där hela tiden. 


Att jag gillar fina pennor o block kanske ni inte vetat förrän nu men den hobbyn är tack o lov inte lika stor som stickningen. Att jag har Matton:  en kontorsbutik gör ju inte så mycket... Garnaffären Garnfabriken ligger på tvärgatan bredvid. Märket på pennan är Lamy Safari



torsdag 12 november 2015

Tredje dygnet- ett helvete

Alla har väl någongång haft sån där träningsvärk i ex ett lår så det inte går att resa sig? Ta det gånger 47 och musklerna runt knät vägrar hjälpa tlll för det gör så ont när jag behöve sträcka på benet. Och sträcka måste jag. 
Men. Personalen säger att just detta dygn är värst o att det vänder. 
Jag har mycket att se fram emot då mellan tårar o jämmer. Maten är ok i alla fall👍

onsdag 11 november 2015

Allt är rätt bra!

Efter en 4 timmar på uppvaket blev till slut smärtlindringen jättebra då jag har nästan inte ont alls om jag inte tränar eller "anstränger". Igår fick jag försöka stödja på benet men tv nervblockad såvek sig knät. Det blev bäcken till både det ena o det andra. Men inte samtidigt. Idag har jag däremot börjat röra på migmed gåstol. Tv att vi operade damer är ojämna till antalet är jag ensam på rummet. Skönt. Allt har som sagt gått jättebra o jämförelse till förra knäprotesoperationen går inte att göra. Ha det gott därute😷

lördag 7 november 2015

Tre dagar kvar

Ja jag vet att jag tjatar o har väl lite nerverna utanpå.
Nu ska jag skvallra. Med på informationen vi alla fick som ska operera knän fanns det med en dam från Askim som frågade oss andra om vi verkligen tvättar håret med "den hemska" tvålen Descutan. Själv gjorde hon aldrig det då håret ju blir så hemskt om man inte tar i produkter.  Jag gixk i taket o sa att hon aldrig  gjort förut är det bäst hon gör det nu så slipper jag ha hennes bakterier runt mig. Pimpinette för hon vara efteråt. Sen sa hon att hon bara har badkar 'därnere' o ingen dusch. Vi var flera som sa att vi bara har badkar o att man får gilla läget o ta tid på sig. Åååååh vad arg jag kan bli på sånt här. Nåja
Allt löser sig o jag är först på tisdag.
I onsdags hos Garnfabriken på trevligt stickkafe. Lite fick jag med hem för min långa konvelasence.