lördag 30 januari 2016

Nääääääh!

Min fina blivande Bulb blev en blurp med alldeles konstiga ärmar/ärmhål.
Bålen har jag provat för länge sen och den sitter verkligen jättebra o är så där mysig en olle med stor halvhalskrage ska vara. Men. När ärmarna var klara o jag ändå provade efter en bit på dom, blev allt riktigt jobbigt. Det är för mig en konstig ärmlösning och visst är det liksom nedhasade ärmhål men usch vad de sitter konstigt. Har nu slängt in skrället i mitt garnskåp. Kanske repar jag upp ärmarna o använder den som typ slipover eller nåt. Blä.

tisdag 26 januari 2016

Postpromenad

Ojojoj. Att ca 350m ×2  kan vara så långa o kallt om händerna att promenera. Får skylla mig själv att jag inte tog vantar när jag använder kryckor. Att gå med just kryckor är ju min säkerhet nu o det gör jag alltid när jag går hemifrån. Dock behöver jag dom inte inne länge vilket förenklar mycket o dessutom är de inte i vägen för de andra längre.
Idag bestände jag mig för att de tre brev som behövde skickas skulle jag lägga på brevlådan rätt nära oss. Meeen vad långt bort den är i verkligheten! Men ut kom jag i alla fall ut och är verkligen nöjd efteråt. Ska nu sticka resten på ärmresåret o börja på nästa (tråkiga) ärm.

torsdag 21 januari 2016

Till salu

Eftersom jag har en del garn samlat sen flera år som det inte blivit något av kommer jag att försöka sälja det här på bloggen samt några dagar efter detta utan resultat på Tradera.....

Startar med detta jag haft ute på Instagram utan resultat:

Sårk inköpt på Gotland. 2 hg för 200 kr plus ev frakt.

Fine wool jeansblå o vit jag tvinnat ihop till ett projekt som ej blev av. 6 hg för 300kr plus ev frakt.
Intresserad? Skicka sms eller ring mig på 0703-73 45 40

onsdag 20 januari 2016

Vilket underbart väder!!!!

Sådana här dagar är jag tacksam för att bo i hyreslägenhet mer än vanligt för då kan jag bara njuta av go värme inomhus o bra uppskottade promenadgångar runtomkring huset, bara Så Där!

Jag har lagt av lite med stickningen just nu för det ena är ett sk UFO som heter Bulb av Veera Välimäki o som vanligt har jag gjort om lite vad gäller färgställningarna/mönstringen av färg samt att jag ska göra långa ärmar.


Garnet är tre olika från Easyknitter vilka jag köpte på Grötö när han var där. Tjockleken är 400 m/100 gr= sockgarn o är trevligt att sticka med. Ärmar är bara så tråkigt att sticka.

Istället har jag taget fram ett annat fd UFO som skulle blivit en kofta om inte garnet jag köpte på gamla Karma haft olika tjocklek tyvärr o eftersom jag inte kom igång förrän flera månader senare var det för sent att byta. Att dessutom det orangebruna utgått var ju oxå typiskt.
Nåja. Nu ska jag använda de redan färdiga rutorna till en avlång ganska platt kudde till katterna att ligga på i gaveln på soffan. Ett örngott o lite "fylle" i den o en virkad baksida i andra restfärger blir nog bra:-)

Dom här mormorsrutorna är på gång att bli en rätt smal filtmojäng att kanske drapera i soffan eller vid fotändan på sängen. Det blir en då o en då. Senast idag, när jag var hos doktorn på Vårdventralen för att i god tid söka förängning på sjukskrivningen samt fylla på pillerförrådet, var det praktiskt att ha med virknål o garn till en ny ruta jag kom en bit på eftersom jag var i god tid. Att jag sen utan problem fick båda saker jag önskat vart ju bra. Förlängning till 21 Februari samt återbesökstid för ev mer senare.
Att virka är egentligen en lite för långsam hobby för mig numera men en jobbväninna har virkat så fin filt med mönster från @attic24 som finns både som blogg o på Instagram, så jag plockade fram mina bomullsgarner o UFO som bara låg i en låda. Vips så var jag igång o så får vi se vart detta leder. När jag var mammaledig 1999-2001 lärde jag mig sk file'virkning vilket jag skrev om i Jun 2013. 


måndag 11 januari 2016

Hurra!

Jag mår så bra o har fått ny energi med hjälp av (bra) mat, bättre sömn, gott omhändertagande o allmänt välbefinnande.  Sjukgymnasten är sååå nöjd med mitt knä o i morgon börjar jag på gruppträning. Har fått sjukreseintyg tv vilket förenklar mina resor.

Jag har gjort färdigt sockorna jag börjat med i Nov/Dec samt äntligen ordnat snyggare kort på MIN Dexterkofta som är ljuvlig att bära.

Dessutom kom sonen hem med iskalla fingrar och ville ha varma vantar av mig. Självklart sätter sig dagledig mamma o stickar o första vanten är klar plus start på den andra.  I morg fryser han inte längre, hoppas jag.

tisdag 5 januari 2016

Mår bättre!

Vi misstänker att jag blivit lite matförgiftad då den pizza jag åt innan allt började smakade lite konstigt. Även sonen som ju inte blev lika sjuk åt upp mina rester av den. Då vi alltid förut fått bra mat på den ena av våra kvartersrestauranger tänker vi fortsätta handla där. Har inte haft kontakt med dom efteråt heller då jag först i natt kom på det. Men som sagt med hjälp av vätskeersättning o ompyssling mår jag nu mycket bättre än sist. Det enda positiva är att jag ändå är sjukskriven för knät så jag slapp springa till doktor för detta, samt att maken kunnat agera sjukvårdare under sin ledighet. Puss på näsan till honom:-)

I dag var det dags för maken att gå till jobbet igen så vi andra hade det gott i soffan ett tag.
Tills jag fick RYCKET. 
Städade ur min garderob allt som var slitet, urväxt (läs för stort), sönder o lite annat jag faktiskt tröttnat på som den här från 2013-14. Gjord mest av såna där enstaka nystan eller två man köper bara för att.
Från 2015 är dessa som vuxit sig för stora pga bland annat mitt handlag. Det har blivit några såna sockprotetyper:-)
Denna kofta i Sandnes från 2015 blev inte som jag ville. Lite för slapp så där.

Totalt tre ICA-kassar även fyllda med väskor o felköpta stövlar åker en lämlig dag till Emmaus vid Backaplan. Då vet man att sakerna används rätt eller hoppas i alla fall det. 
Jag har börjat på makens Järbotröja men trots att jag gjort provlapp, minskat en halv storlek på stickan o gått upp en storlek ser det ut som ett blivande vindskydd. Ska göra en ny provlapp i morgon med annan stickstorlek.



lördag 2 januari 2016

Fortsatt sjukdom. F-N!

Sen helgen innan jul har jag varit magsjuk mer eller mindre hela tiden o det sista tills i går natt har inte kroppen behållit något. Efter att ha prövat de flesta dieter tog jag till 1177:s näringslösning o idag har jag för första gången fått i mig lite vanlig mat. Anledningen vet ingen men även sonen var dålig ett par dagar med samma. Att jag sen haft stark medicinering som nu trappas ut kan kanske oxå påverka.

Det tråkigaste av allt är att när nu maken skulle vara ledig så länge så tänkte vi göra roliga saker tillsammans. Tur i oturen är att han varit ledig för han har fått sköta om mig som ett barn emellanåt.   

Fy farao för denna jul och nyår förutom något dygn emellan som varit ok.