måndag 28 mars 2016

Ett tag sen

Jag har ju börjat jobba nu o första veckan med bara 2 timmar per dag  gjorde mig så trött att jag lade mig vid senast 8 på kvällarna. From förra veckan  blev det 4 timmar per dag o detta gjorde att jag äntligen började känna att jag hann med att göra någon nytta oxå. Så på onsdagen var det tyvärr dags för en vårförkylning av det stora fallet o det var bara att sjukskriva sig 100% igen.
Under denna vädermässigt fantastiska påskhelg har jag snörvlat o haft feber men idag gav vi oss ut till havet.
Vi åkte till Lilleby o satte oss i lä på trappan till sommarkiosken ett tag. Underbart!!!!!!. Detta var första gången sen förra vintern det inte gjorde ont i knät under en promenad o även detta har gjort dagen extra trevlig.  Visst stelnar o svullnar knät o gör ont men nu ser jag äntligen att allt är på rätt väg.
Ett par fina sockar har oxå blivit färdiga o sista ärmen på makens tröja är påbörjad. När den tröjan väl är färdig ska jag börja på en Loppa (Damejakke av Pinneguri) jag med, av garn från Majas Manufaktur jag köpte på SIV. Men först då.
Just det. Har oxå köpt garnet Mithril som från början gjorts av ull från samma får som användes till flera av kläderna i Sagan av Ringen. Bara MÅSTEHAGARN. Eller hur:-)

lördag 12 mars 2016

Nyttan av Bikarbonat

Hej alla! 
På Kostdemokrati.se, 

(Se länken: http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/)

har jag just läst en fantastisk artikel om allt man kan använda Bikarbonat till. Lite visste jag förut men det finns så himla mycket bra användningsområden för pulvret vi kanske vanligast använder att baka med. Jag har lagt artikellänken som favorit på Ipaden så jag kan titta vid behov annars kommer jag inte ihåg var den finns:-)
Ämnet hade fina bloggen Medeas Värld skrivet om. Länken till henne hittar du nedan.

www.medeas.se
Ha det gött.



torsdag 10 mars 2016

Fyra månader sen

Ja då var jag vid denna tiden tämligen full av smärtor, hade nervblockad i benet som gjorde att jag inte kunde ta mig till toa utan fick ringa efter bäcken i tid och otid ( blir alltid kissenödig vid nervositet), byte av isbandage, morfininjektioner, morfintabletter, Panodil, mer is, mer morfin...... Att få den första muggen kaffe var då himmelriket i allt detta.


Idag var jag på veckans sista sjukgymnastik o för första gången med på träning med olika rörelsestationer. Men innan detta var det dags för uppvärmning med bla koordinationsövningar. Åh herregud! Tänk att det är mer än ett år sen jag gjorde något liknande så det var inte lätt i början men när jag väl kom igång med bra musik, nästan lite danssteg så var jag lycklig. Att jag kan springa på stället, gå på tå och häl UTAN KRYCKOR OCH SMÄRTA var fantastiskt att klara. Att sen maken får hjälpa mig rulla ur sängen i morgon pga träningsvärk är en helt annan sak. 
Detta bådar gott inför att börja jobba deltid på måndag. Hurra.

Nu blir det lite mer sockstickning till Masterchef på TLC

tisdag 1 mars 2016

Snart dags att börja jobba

Måndagen den 15 Mars är det bestämt att jag (äntligen) kan börja jobba igen och då 2 tim/dag första veckan. Efter det blir det 50% ett tag.

Att komma tillbaka till ett jobb jag faktiskt gillar och hade börjat komma in i rätt bra är det som verkligen är det mest positiva: de kunder/brukare (eller vilket ord som är mest rätt politiskt) är de som "make my day". Mycket sällan är kontakten jobbig, (för endera eller båda av oss), hatiskt,  rasistisk eller för den delen vanligt ilsken. Oftast är dessa möten (per telefon) innehållande allt från frågor/ändringar om kostnad kontra den hjälp man får som sk Hemtjänst under än 65 år, meddelande från anhörig om kunds resa eller flytt eller tom dödsfall. De som kan få denna hjälp kan vara allt från en ensamboende högst upp i hus utan hiss som brutit benet o inte kommer ut för att handla,  till cancersjuka.

Samtal med de man lärt känna lite mer kan handla om att Koltrasten äntligen börjat sjunga utanför fönstret och att man får uppleva det även detta året. Eller att man hittar just det perfekta receptet.

Att ha ett jobb att gå till med arbetsdagar som är så skiftande är verkligen roligt. Att dessutom ha en bra handlingskraftig och dessutom trevlig chef samt ett gott gäng ca 28 st kollegor är oxå en himla tur.
Nu ska vi tillsammans med flera administrativa enheter inkl Linnestadens bibliotek flytta till 1 a Långgatan 28.
Det hinns med INNAN jag börjar jobba:-)))

Men nu är det fortfarande den 1 Mars o jag ska idag sätta igång med en av sakerna jag bestämt ska vara klart snart: mitt garnskåp. Jag ska ju kanske få plats med mer efter www.farfestikil.com som blir av i helgen o vi är ett gäng som ska dit.
Även lite kel med katten kanske ingår.
Jag roar mig bla med att nysta härvor av både nytt o gammalt. Det blå var en fin kofta som tillsammans med annat hemstickat fick stora hål genom tvättpåsen i tvättmakinen. Endast koftans finullsgarn gick att rädda.:-(((