tisdag 10 augusti 2010

näst sista dan på Gotland

Datorn verkar inte vara på min sida nu men till vänster ser ni en del i Lummelundagrottan där Stalaktiter o Stalagmiter möts. De första från Taket som i stalaKtit o de nedre som som StalagMiter som Möter de andra. Det lärde vi oss på guidningen som tog oss en bra bit in i grottan. Inga fobier fick chans här inte.


Här nedan ser ni ett mönsterark på fina vantar i sorten Källing från Gotl Spinneri. Nedan senare ser ni de härvor jag köpte i annat garn därifrån, bla "Töis"De tre vansinnigt vackra härvorna är färgat i saker från naturen o inköpta på Medeltidsmarknaden. Sorten/märket har i alla fall inte jag hört talas om förut men skall goggla på det. I övrigt köpte jag även ett gråvitt som ännu inte fastnat i kameran, oxå från Spinneriet o då från själva just spinneriet.


Sen en sak till. Vi har skaffat ytterligare en katt från katthemmet. Han heter Håkan o är en trolig norsk skogskatt mellan 5-10 år o superkelig. Just nu ligger han o sover bredvid mig i soffan. Vi får dock se hur det går för dels vår andra "gamla katt" för denne har väl för första gången sett sin övermann men han var först.
Dessutom får vi se hur Håkan behandlar oss för när jag kardade honom på bakhasen så bet han mig så rejält ända ner till benet i handen så blodet rann. Nu är jag ju inte så känslig av mig så jag band ihop med plåster o tejp så det stannade av. Eftersom katten sas vara superkelig o snäll så blev vi lite fundersamma eftersom. Jag ska dock kolla med kattanten så fortsättning följer. Han kanske bara är lika extremt känslig där som vår andra katt o inget annat. När jag blir killad på mitt enda killiga ställe så klipper jag faktiskt oxå till vilket maken vet..... Kort kommer en annan dag. Nu skall jag sticka lite för det har jag nästan inte gjort alls förutom lite virkning pån väpnarhuvan.
Jo häromdagen på medeltidsmarknaden fanns framför mig plötsligt ett ansikte som var bekant. Det var Febelisen från Deisy design. Tänk var världen är liten. Dessutom träffade vi på två dalslänningar varav den ena som äger vandrarhemmet där vi bodde direkt sa till maken att hon känner igen honom o visst. De har saker gemensamt sen ungdomstiden. Jag menar scouter! Faktiskt! Den andra som även detta var en kvinna visade sig att hennes far hade jobbat i Bäckefors där maken kommer i från o hon själv bodde inte långt från oss. Sånt är kul.
Vad gäller skvaller så satt Stockholms länspolismästare med ett litet barn o käkade glass vid bordet bredvid oss i Visby samt Charlie från Lyxfället gick förbi oss med ett barn på axlarna timman innan i samma stad. Innanför ringmuren alltså. Lite småkul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar