fredag 20 april 2012

Hej igen

Blogger har ändrat system vad gäller att att skriva inlägg. Eller rättare sagt:skriva går bra men jag får inte upp bilder just nu. Jag har dock stickat två stycken Hitchhiker och mönster på denna kan hittas på Ravelry för en liten summa. Det kommer definivt att bli fler. I morgon ska en jobbarkompis hjälpa mig att försöka sy in mina underbara linneklänningar jag köpte förra våren men som nu kan användas som tält. Bilder kommer som sagt så fort jag kan. Vikten är densamma sen ett bra tag dvs 33 kilo minus men jag har minskat i omfång även om inte vågen visar det men så är det ju. Förra fredagen kom jag äntligen iväg till NK för att använda ett presentkort för att få hjälp med att pröva ut ny BH-storlek. Har gått från 100E till 85 F och en G. Fick en chock på kupstorlek där jag trodde att även denna minskade men denna ökar när omkretsen minskar. Gick i alla fall därifrån mycket nöjd och glad.

söndag 1 april 2012

Upp ur dvalan/garninköp SIV 2012

Snacka om vårförkylning!!!! Från förra söndagen till idag har jag inte satt min fot utanför dörren eller på jobbet. Tog nyss en promenad till affären 2*700m (enl ngn mätare jag har på I-fånen) och det var det jobbigaste på länge!!!!

Däremot hann jag vara med på kurs på SIV både på fredagen och lördagen: Tant Kofta som så engagerat lär ut sitt kunnande och ger mig (med flera) upplevelser med sina tips och knep, samt Kerstin Lindh som lärde ut konsten att göra en fläta i resårstickning syns även på avigsidan.  Sk  reversible cable.
Även där fick jag en del aha-upplevelser (mycket bra ord tycker jag).
Jag hade tänkt åka ut till Gröta även på söndagen för att få chansen att träffa kända och ännu okända som jag i vissa fall bara träffar på sådana här tillfällen men men....







Bilderna här ovan tillhörde det kit jag denna gång köpte eftersom jag inte bodde på Grötö men ändå inte ville gå miste om förståss.
Lite garn fick jag ju köpa med mig hem oxå och detta ses på bilderna nedan.
Detta vackra röda lingarn bli en top från Karin Öberg likadan som den blå nedan. De blir fina med ett vitt linne under.
Detta ska bli en "pärltröja" från Karin Öberg.

Underbar färg på detta blå lingarn som håller på att bli en top till mig. Karin Öbergs design st nr 3.25 för mig. Fint pill.

Här är från Lenas Garn i Halmstad. Underbart garn till ????? Att godsa med, till att börja med i alla fall.

Till sist min fina Hitchhiker i Noro Chirimen st 4.5. Mönster från Ravelry.

Sticka lugnt!