lördag 14 november 2009

på gång

Till vänster syns den bohusmössa jag började på nyss.
Rundsticka nr 2 o 205 m mestadels.


Väldigt pilligt o väldigt svårt att göra rätt om man inte har dagsljus OCH stark lampa. Nyanserna ligger så nära varandra att det nästan är omöjligt att se skillnad. Men roligt är det. Jag köpte ett kit för mössa o halsduk som kallas Gotiskt mönster i rosa som man kan hitta hos underbara Solsilke här i Göteborg o på nätet. Ska länka senare dit. Däremot har jag kommit på att tom mitt tålamod gällande pill är nått med denna form av stickning, så ngn tröja lär det inte bli innan pensionen. Säger jag nu. Fler av er vet att sånt har jag sagt förr o ändrat mig: Jag kommer ALDRIG att spinna mitt garn! Nu har jag flera sländor, ull samt en underbar spinnrock. Jag kommer ALDRIG att färga mitt garn! Harkel harkel. Nästa helg ska jag på kurs i att färga silke (som sen -harkel- ska spinnas). Detta är dessutom min andra kurs i detta magiska hantverk. Skönt att man kan o vågar ändra sig.


Till höger ser ni mina båda underbara lovikasockar i Järbos raggigarn som tydligen gjorts med tanke på julen. Svärmor ska få dessa o svärfar ett par med grönt som bas. Jag använder st 4.5 o mönster är gratis på Järbogarns hemsida. De kallas just för lovikastrumpor o är stickade i vitt där. En strumpa blir färdig på två dagar för mig. På buss/spårvagn samt framför tvn.


I gårkväll var vi på säsongsavslutning på sonens segelklubb o under bildvisningen som var ca en halvtimme satt jag o stickade i mörkret. Så lätt är det o nej-jag missade inte de flertalet underbara bilder (naturligtvis) på sonen i segelbåt.

I onsdags var jag på stickkafe på Karmagarn. Denna kväll kom jag inte hem med garn el dyl utan två burkar surdeg samt två smycket från en kvinna som gör sånt. Kul. Degarna ska matas på söndagar o hals-o armbanden åkte på direkt.


1 kommentar:

  1. Bohus sticken är så vackra, och din mössa kommer bli sagolikt fin:)

    SvaraRadera