måndag 27 december 2010

Arg

Har fått brev av FK där de inte tycker att jag varit sjukledig på rätt sätt. Min halvtid skulle spenderas på det sätt DE tycker. Samtidigt ska jag passa ihop detta med arbetsplatsen o arbetet. o så att jag skulle kunna vila mig de andra tiderna.

torsdag 23 december 2010

världens bästa julklapp...... förutom garn

Min dotter har fått jobb!!!!!!!

Fast försäljare av bl a försäkringar på ett marketingföretag mitt inne i stan o med fast grundlön.

Jipieee

måndag 20 december 2010

Stickfrossass tävling nertill

Försök du också!!!!!




http://stickfrossa.blogspot.com/2010/12/fira-med-mig-och-vinn-en-julklapp.html

idag

Dessa mössor enligt Tant Kofta mönster "Jack Nicolson
som finns att ntillgå på hennes blogg har jag nu gjort två av. Den rosaaktiga till min dotter gjordes mellan fredag o söndag kväll. Den grönaktiga började jag sen med direkt i går kväll även den. Nu precis är den färdig o jag har sytt på min märke i den också. den ska svärmor oxå få.
Dagen idag är nog den sista hela dagen jag är sjukskriven men några pengar lär jag inte få se innan jul från försäkringskassan i alla fall eftersom de vill ha in mer kompletteringar från min läkare. Tur att jag får retroaktiv lön i alla fall.
Eftersom jag inte gillar jul så är jag glad att denna högtid snart är över. Visst är det kul för barn men i övrigt så kan jag vara utan den. Men detta kan jag skriva mycket om
men inte denna gång.
Däremot har vi i går kört iväg Håkan för att han troligast ska få gå till katternas himmel även han. Någon kanske tror att vi kör slut på katter men Osiris finns kvar alltmer tillgiven o personlig. Om allt går som vi vill så kommer snart Börje- en ung herre på ca ett halvår att flytta in här. Han finns till beskådan på hmsidan till Råmossens katthem som du kan goggla på. Börje finns bland de bilder som ligger under hanar. Andra bilder kanske kommer på en blogg nära dig

måndag 13 december 2010

vantar



Svärmors vantar med reflextråd.










Svärfars julklapp





Naturligtvis ska jag pressa o fixa till dom innan det är dags för inslagning.


Här kommer mina egna som jag är väldigt nöjd med.
Dessa från Tant kofta








Framför allt dessa som verkligen sitter som "hand i hanske" (eller vante. Från Yll o Tyll alltså.









För ett tag sen sa jag att jag skulle börja med Sticfrossas axelvärmare men då får jag nog va helt ensam hemma för koncentrationens skull. Fick bara inte igång mönstret som ju inte är svårt men...Det är lite som att sticka ett resår på typ 2 räta o 3 aviga. Det flyter liksom inte i bra i huvudet på mig. Kanske någon kännerigen sig men sån e´ja.

Var på luciafirande men bla något generade femteklassare o däribland sonen. Fast söta är dom med stjärnmössan käckt på sne.

onsdag 8 december 2010

Blandade bilder


Håkan blir kardad av husse









Silkesgarn från Japan på väg att bli en enkel sjal. Garnet är från Marita Rohlin








"Lovvikagarn" från Kampes o tråd som är som reflexer. Man stickar in det över hela eller som jag från tumgreppet. Så syns svärmor när hon tar sin morgonpromenad.






Nya naglar idag. Först några ränder i rött o svart med glitter i akryl över varje nagel. Sen ett tunt lager ofärgad akryl över det "o resten på nageln". Sedan ett slags tunt stelt nät över det färgade, som försiktigt trycktes på o sen drogs av o utav detta blev toppen liksom fiskfjällsliknande. Sen på med ytterligare några penseldrag i rött o svart akryl. SEN så filades allt ihop o återigen sen så på med glans o klart. Helt egendesignat av min nagelskulptris.


Detta som blev så fantastiskt fick min högste chef att utbrista i en svordom för att understryka hur fräckt det är, vilket jag aldrig hört från henne förut.








Stora tassar.








Torkning med fön efter badet. Då lägger man upp sig naturligtvis.








Salong Dencker

måndag 6 december 2010

vantar kapitel 4

Nu är de gröna färdiga. jag hittade de saknade härvorna längre in i skåpet.....
Nu håller jag på med de gula som jag stickar in en tråd floricerande tillsammans med garnet så svärmor kan ha dom istället för reflexer på sin tidiga morgontur på ca en timme. JAG SKA LÄGGA in bilder när allt är klart.

torsdag 2 december 2010

vantar kapitel 3

På den här adressen har jag hittat Kampes garn så jag har beställt en av varje gul o lime samt 2 kornblå till dottern. http://kaki.se/produkter/garn/ullgarn/lovikka
Tyvärr kan jag inte länka njust nu så du får kopiera om du vill se fina färger ma kan göra vanten i. Nu ska jag igen börja på vante ett av dom.

ang igår

Hittade bara en härva av vardera. Kan det vara så illa att jag inte tänkte på att går åt två per vante, när jag köpte garnet???+

Har mailat till fd Carinas garncarina om att få ev nummer på färgen så jag kan försöka hitta två till.


xkftuid= svordomar

onsdag 1 december 2010

Just nu

Nu ska jag nysta illgrönt o illgult garn o sticka lovikavantar till svärföräldrarna som julklapp.