onsdag 20 januari 2016

Vilket underbart väder!!!!

Sådana här dagar är jag tacksam för att bo i hyreslägenhet mer än vanligt för då kan jag bara njuta av go värme inomhus o bra uppskottade promenadgångar runtomkring huset, bara Så Där!

Jag har lagt av lite med stickningen just nu för det ena är ett sk UFO som heter Bulb av Veera Välimäki o som vanligt har jag gjort om lite vad gäller färgställningarna/mönstringen av färg samt att jag ska göra långa ärmar.


Garnet är tre olika från Easyknitter vilka jag köpte på Grötö när han var där. Tjockleken är 400 m/100 gr= sockgarn o är trevligt att sticka med. Ärmar är bara så tråkigt att sticka.

Istället har jag taget fram ett annat fd UFO som skulle blivit en kofta om inte garnet jag köpte på gamla Karma haft olika tjocklek tyvärr o eftersom jag inte kom igång förrän flera månader senare var det för sent att byta. Att dessutom det orangebruna utgått var ju oxå typiskt.
Nåja. Nu ska jag använda de redan färdiga rutorna till en avlång ganska platt kudde till katterna att ligga på i gaveln på soffan. Ett örngott o lite "fylle" i den o en virkad baksida i andra restfärger blir nog bra:-)

Dom här mormorsrutorna är på gång att bli en rätt smal filtmojäng att kanske drapera i soffan eller vid fotändan på sängen. Det blir en då o en då. Senast idag, när jag var hos doktorn på Vårdventralen för att i god tid söka förängning på sjukskrivningen samt fylla på pillerförrådet, var det praktiskt att ha med virknål o garn till en ny ruta jag kom en bit på eftersom jag var i god tid. Att jag sen utan problem fick båda saker jag önskat vart ju bra. Förlängning till 21 Februari samt återbesökstid för ev mer senare.
Att virka är egentligen en lite för långsam hobby för mig numera men en jobbväninna har virkat så fin filt med mönster från @attic24 som finns både som blogg o på Instagram, så jag plockade fram mina bomullsgarner o UFO som bara låg i en låda. Vips så var jag igång o så får vi se vart detta leder. När jag var mammaledig 1999-2001 lärde jag mig sk file'virkning vilket jag skrev om i Jun 2013. 


1 kommentar:

  1. Det blir nog bra när det blir färdigt! Jag virkar inte gärna eftersom jag måste se på arbetet hela tiden! Fina färger på tröjan! Ha det gott! Kram!

    SvaraRadera