söndag 31 maj 2009

Start på silkessjal

Här är starten på min blivande fina sjal av rent silke från Solsilke här i Gbg som jag köpte till mig på Grötö. Man startar med 524 maskor o sen är det 19 varv som upprepas tills dess att maskorna är slut. Ett varv tar låååång tid men det går ju fortare o fortare.

I torsdags var sonen o jag på uppvisning av kultur(musik)skolans verksamhet där han spelar blockflöjt. För en gång skull hade jag med mig stickningen o får då den givna kommentaren; MÅSTE du ta med stickningen överallt????? Och----? svarade jag då väldigt vuxet. Lite senare kom han på mig att sitta o digga till en bra låt som några elever framförde. Han sa till mig att sitta still så han skulle slippa skämmas för sin ömma moder. Då började jag förståss digga än mer o då kom det: Koncentrera du dig på stickningen i stället....

7 kommentarer:

 1. Underbart!! Och det ser ut att bli en fin sjal.

  SvaraRadera
 2. Underbart! :-)

  Jag var också på blockflöjtsuppvisning igår, på liseberg, med kulmus. Min åttaåring. Jag hade självklart med mig buttercupen och stickade på bänken där. Men han såg aldrig det ;-)

  Förresten tror jag att jag såg dig där, men jag var lite osäker, har du färgat håret? Du verkade inte känna igen mig så kanske var det någon som var väldigt lik bara :-)

  /janette

  SvaraRadera
 3. Mja håret är kanske lite mörkare. Jag hade på mig en korallf tunika o fanns vid polketten vid halv 1.

  SvaraRadera
 4. Jätteroligt! Min dotter är också lite känslig för vad jag gör numera. De är väl lika gamla?
  Skönt med en sjal som minskar, ser ut att bli bra.

  SvaraRadera
 5. Mina barn tyckte gränsen gick när jag hade stickningen med när jag gick på fotbollsmatch på Ullevi.

  SvaraRadera
 6. Haha :) Känner igen mig! Kul att du är med på Buttercupen också, jag längtar efter att börja på min.

  SvaraRadera