måndag 28 september 2009

syfestival fortsättning

Nu har vardagen kommit i kapp igen o jag har lyckats smälta alla intryck från i lördags. Kommer ni ihåg när man lite yngre fick sin månads/veckopeng o skulle gå o köpa godis? Ni vet, välja rätt saker att stoppa i påsen o se till att verkligen DE Där godsakerna kom med för den peng man hade med sig.

När jag själv förvaltar min peng (med viss inblandning från bättre hälften) gäller igentligen samma sak. Att kunna hitta de där godbitarna jag inte annars ramlar på eller har tillgång till. Innan mässan tänkte jag att Banangarn- det ska jag köpa en härva av. Men när jag pratade med Karma -OBS reklam- visar det säg att de ska börja sälja det. Då behöver jag inte tänka på det just nu. Däremot ser ni nedan de inköp jag gjort:


--Jakgarn som blir så mjukt som ett moln när det är uppstickat o tvättat. Dock har jag just nu inte koll på försäljaren men ska titta i broschyren.


--Entrådigt ullgarn som Växtkraft färgat själva för hand. De två härvor jag köpte för 220 kr styck ska bli en långväst/kofta. Hela 600 m per 100 gram.

--Två härvor underbart ullgarn från Wåhlstedt som säkert ska bli en sjal. Hittade först det gröna o ville para ihop det med ett annat grönt men T som var med sa att det rosagrönamilerade var mer tillsammans mina färger. Naturligtvis gjorde jag som hon sa.
Sen köpte jag oxå pysselmaterial såsom vaxat bomullsband/tråd att göra makrame med vilket jag inte gjort på ca 15 år. Kom på hur kul det är att göra vänskapsband. Kanske sonen kan göra ett till -jaa, denna där?-. Även en mönsterbok från Växtkraft kom med o en om nålbindning vilket jag gick en introkurs i. Men sjutton vet om det är ngt för mig....


Sedan till sist så köpte jag ett litet set med små jättesöta nystan från Järbogarn i . Bara för att de var sååå gulliga.Nu kommer bilderna .ISSES glömde ju att jag oxå köpte silkesfibrer - Schappen- typ skräpfibrer som blir över vid spinning av silkesgarn. Väldigt gosiskt skräp må jag säga.....
Nu ska jag fortsätta sticka på en olle i symfonigarn o mönster från drops till en god vän. I morgon kommer sista ledtråden till stäkets mysteriegrej. Blir det månne en halsvärmare???

2 kommentarer:

  1. Så mycket fint du köpte på Syfestivalen. Jag var där i fredags, och kom inte hem med lika färggranna nystan. Men jag klämde och klappade på alla de du köpte, och de små söta Järbo-nystanen ångrade jag att jag inte köpte - kunde vara en kul dekoration!

    SvaraRadera
  2. Jag lyckades missa jakgarnet :-( Men jag har spunnit myskoxe en gång - det var en upplevelse. Jak borde vara något åt det hållet. Ska också kika i programmet och se om det inte finns något på nätet att kika på.

    SvaraRadera