lördag 17 oktober 2009

nytänkande

Till vänster finns en mysse jag gjorde på en kväll i samband med kafebesök på Carinas garn. Nåja. Jag stickade ihop den på fredagskvällen. Lite trång kanske men det funkar de kalla mornar som nu kommer. Garnet: Jaa Carinas garn: Kommer inte ihåg.

Det underbara gosiga garnet i grönt ska bli lovikavantar. Samma stickfasthet som Järbos lovikagarn men namnet på detta har jag missat. Det fanns ingen banderoll med hem. Två härvor a´100 g går åt. Korta projekt som borde bli färdiga innan denna vinters utgång.

Detta ska bli en sk regnbågssjal i Kaunigarn som inköptes för ca 1 år sedan tror jag. I nystanet ingår bla lila, grönt,gult o fler färger utöver den du ser. Tror det blir alldeles underbar. Tyvärr är det fel i mönstret som garnkorgen skickade med o just i starten där det är som klurigast. Satt i stort sett hela kafetiden på Karmas garn o trodde att det berodde på att jag pratade under tiden (vilket ju är meningen på stickcafe´). De andra vid bordet trodde nog det till jag hittade felet i mönstret på redan varv 5. Där stod ett antal maskor man ska ha när ny upplägget är klart. Sen på varv 6 var det FÄRRE antal maskor i varvet. Tacka sjutton att det inte funkade. Nu behövs inget större IQ för att klura ut hur det ska bli men ändå. Ni vet i starten MÅSTE ju allt funka.SEN brukar man klara sig bra... Men det blir ljuvligt o är en perfekt spårvagns- o raststickning.Det som är kul med att ta med sig stickning till jobbet är förståss alla AAAH o ÅÅÅÅH man får o kommentarer om att Ja vad jag stickade på 80-talet, eller, Jag stickade när barnen var små.
Nu har jag fått igång ett rejält gäng att våga börja sticka igen. En kommer ofta o vill ha hjälp med sina sockor o säger att detta med att "sticka strumpor är bättre än karlar"! Den kommentaren får stå för sig själv men oavsett vilken anledning man har till att vid ´mognare ålder sätta igång att sticka igen så säger alla att det är gott att ha ngt i händerna. DET kan jag verkligen skriva under på.

Nu ska jag berätta ngt jag kanske får ångra mig för senare men tror att det är bra att bli offentlig med:Jag har börjat med LCHF dvs undviker kolhydrater om möjligt. Har gjort ngt misstag pga av okunskap men det kan jag leva med. Har en GURU som jag ställer sms frågor till, som om jag kan äta det eller det.Vet att jag har flera jag kan fråga oxå M och I kanske kommer att jubla. Vem vet men nu är det offentligt. Sedan den 6 oktober har jag gått ner ca 2.5 kg, lite oklart eftersom hormonerna åker jojo pga en viss kvinnopriod i livet men jag har redan blivit smalare i livet o kommer i byxor jag bara tittat på i ett år....
Nu ska jag nog sticka lite till p1

1 kommentar: