söndag 31 maj 2009

Start på silkessjal

Här är starten på min blivande fina sjal av rent silke från Solsilke här i Gbg som jag köpte till mig på Grötö. Man startar med 524 maskor o sen är det 19 varv som upprepas tills dess att maskorna är slut. Ett varv tar låååång tid men det går ju fortare o fortare.

I torsdags var sonen o jag på uppvisning av kultur(musik)skolans verksamhet där han spelar blockflöjt. För en gång skull hade jag med mig stickningen o får då den givna kommentaren; MÅSTE du ta med stickningen överallt????? Och----? svarade jag då väldigt vuxet. Lite senare kom han på mig att sitta o digga till en bra låt som några elever framförde. Han sa till mig att sitta still så han skulle slippa skämmas för sin ömma moder. Då började jag förståss digga än mer o då kom det: Koncentrera du dig på stickningen i stället....

onsdag 27 maj 2009

nya inköp

Idag har jag varit i inte mindre än två garnaffärer. Deisy design o Karmagarn o lika bra bemötande på båda ställena som vanligt o det gäller ju att fördela sina gracer -och- pengar. Jag köpte vit symphoni till mig själv samt röd till chefens blivande tröja med lös polo. Dessutom vita nystan med kid mohair o knitpro toppar nr 7. På Karma var det säsongens sista stickkafe o vi önskade varandra glad sommar. Burr.

Igår började jag att spinna igen för första gången sedan den 2 maj o detta gick så bra så jag höll på att missa föräldramötet på sonens skola. Dessutom har jag börjat på en sjal i 100% silke från solsilke men den kommer att ta tid för den börjar med 524 maskor på sticka 3. Jag behöver ínte nämna mer eller hur. Nån sommar blir det färdig till men vilken är inte bestämd.

Nu är det dags att måla naglarna.

söndag 24 maj 2009

Strumpa i förvirrande ensamhet...



Denna stackars strumpa trodde sig ha fått en tvilling kvällen till i går men i dagens ljus visade detta sig vara fel om man nu inte kan använda en vanskapt dito. Jag hade gjort ett riktigt nybörjarfel- satt hälen på fel stickpar o alltså helt motsatts. Idag är det bara att repa upp hela hälen o göra rätt. Igen. Det känns som om flera såna fel kommer nu än oftare. Kan ju bero på att jag har annat i tankarna än just stickning. Vilket ju vanligtvis brukar fungera.....
Här nedan ser ni den underbara sjalen på min son som fick agera modell mot visst motstånd men vill man ha glass så kostar det ibland ; ). Jag har faktiskt inte blockat (sträckt o stärkt) den ännu men men......


När jag nu ska gå till stickcafeet på Redbergsskolan ska jag inte ta med mig den konstiga sockan utan min påbörjade symphonikofta.
Vem vill sitta med UFO:s heeela tiden...

torsdag 21 maj 2009

Här händer det saker..

Igår var jag o hämtade nya glasögon så att jag numera kan sitta framför tvn o se både på den OCH min stickning. Jag har nämligen (äntligen enl min optiker) kommit till den ögonålder att jag behöver hjälp även för att se bra på nära håll. Optikern är jämngammal o har behövt detta länge. Hihi. -dock fick jag kommentarer från sonen att jag med sminkade ögonbryn såg ut som en rektor (hans rektor är man hm).
Med dessa glasögon på mig gjorde jag till slut efter ca två års tid klart "Carinas sjal". Den Carina som har affären i Majorna alltså.

Här kan ni hitta hennes affär tills vidare . Och en bild på sjalen, min kommer när sjalen är blockad.
http://www.hitta.se/ViewDetailsPink.aspx?vad=garn&var=g%f6teborg&Vkiid=xXmrhF8SBPtNeBEZyEQY4Q%253d%253d&Vkid=23823307

torsdag 14 maj 2009

...detta

Rea är trevligt- Allra helst när just det där garnet reas som man klämt på så länge.Det ska bli en kofta till mig denna gång.
Symphoni brungrå o lila glittertråd som skall glida med. Tjusigt



Tada Fina tröjan är klar o levererad. Jag blev själv väldigt nöjd.

Här nedan är det rosa molnet jag kardade i tisdags. Det var ett topsband som korvat ihop sig


onsdag 13 maj 2009

I väntan på...

Nu håller jag på att sy i hop bäbiskofton på jobbrasterna. I går var I o M samr jag själv på Blå Stället. Jag kardade ut ett topsband jag färgat på kursen förra året. Bandet hade korvat till sig alldeles förfärligt men resultatet blev ett fint rosa moln. O ja jag gillar rosaaktiga saker om man undantar grisskärt. Bilder kommer under kvällen.

måndag 4 maj 2009

Klar! Nej tyvärr bara hälften




Jag trodde i min enfald att jag var färdig. Även om jag inte fick ihop stycket. Så kan det bli om man inte läser noggrant. Men det blir rätt fint i alla fall när man viker ihop åt rätt håll. O ser att det är



I lördags var vi några som spann i hop o det var jättekul o avkopplande. Vi startade hemifrån vid nio o kom tillbaka vid halv sextiden. Trötta men lyckliga. En del bilder finns på http://grelber.blogs.se/. Nu ska jag börja på nästa del.
Ps. Mönstret är drops 18:25 o garnet är Fabel. Tyvärr har jag inte kommit sååå långt i spinnandet ännu men det är på gång. : )