söndag 15 december 2013

Så där ja!

Det bidde inga Astrid-vantar eftersom jag och mönstret inte är kompisar (än) men däremot ett par
Vega. Däremot är även dessa för små för mig och delvis tror jag det kan bero på garnet jag använt: Cinnia från Filcolana (Magasin Duett) som jag uppfattar som rätt tunt i förhållande till exempelvis Rauma Finull. Men någon speciell med mindre händer ska få dessa. I övrigt var de lätta att sticka förutom att jag tyckte att det var några maskor för mycket emellan färgerna så man var tvungen att tvinna trådarna runt varandra nån gång, i mitt tycke, för mycket.
I slutet på december 2012 började jag med vantarna nedan i tron att de snart skulle vara klara. Sen tappade jag bort en av cubicsstickorna jag använde o kom mig inte för att ersätta med en annan strumpsticka förrän häromdagen. 
Mönstret är från Drops 143-32 Rainbow Mittens. Garn Fabel o Wollmeise Twin.


Sedan är också tråksjalen färdig. Eller tråkig och tråkig... En typisk spårvagns-,cafe- och tvstickning.
Garnet är AngoraMerino, ett sk tillfälligt parti garn som Magasin Duett haft från start. Det är ett nystan vardera på 400 m av ceriserosa o "äppelgrönt". Fint blir det i alla fall med hjälp av Tant Koftas sjalide av tre räta och ett avigvarvs stickning.
I morgon gör jag nytt försök med att jobba heltid efter den dumma förkylning som stoppade mig förra gången för två veckor sen.

3 kommentarer:

  1. Grattis till färdiga alster. Och hoppas att du är riktigt frisk för att jobba. Kram

    SvaraRadera
  2. Superfina vantar blir alltid avis på dom som kan sticka fina vantar,sockar med mönster

    SvaraRadera