måndag 6 juni 2016

Stickningoch sommar

I och med det vackra vädret och lite extra ledig tid har jag kommit en bra bit på den fina koftan Hamburgsund. Från början funderade jag på att göra den slätstickad och använda mönstret som bas men nu är jag nöjd. Normalt sett är jag inte så glad i att ha för många aviga maskor på framsidan men här tycker jag att designern Karin Westerstrand lyckats så bra så jag fortsätter.

Utöver denna stickning har jag gjort en provlapp (min tredje!) med Drops4you 7 som är bomull 8/4 jag köpt nystan för en ytterligare kofta till tidigare i vår. Jag stickar med olika tjocklek på stickorna med ett varv avigt emellan, sköljer upp den och efter tork räknar jag ut de olika masktätheterna. Detta verkar fungerar fint eftersom ovan kofta går runt mig fint. Jag stickar hårt så jag fick gå upp från stcka 3 till 3,5. Ser att jag gjort ett fel nästan längst upp men vad gör väl det på denna lapp. 
På fredag avslutar sonen sitt första gymnasieår och är sen ledig en vecka innan hans tre veckor som ledare på seglarläger på Bovik/Björkö tar vid. Detta är han åttonde sommar där, sen han som nioåring var på det dagläger som startade upp hans seglarliv. Och fler lär det bli även om årets resterande lov senare handlar om sommarjobb. Att båda barnen blir stora och får ett annat liv förutan föräldrarna är väl det som kallas för bitterljuvt. Att dessutom dottern blir 30 nästa år fattar jag knappt. Men tur är ju i alla fall att inte jag själv blir äldre. Bara visare...
Ps. Idag var maken och jag i Skatås och gick 2,5 km. För mg är detta ytterligare en milstolpe mot bättre hälsa och mindre ont. För många år sedan sprang jag samma sträcka på hygglig motionstidmen att som idag klara hela vägen och utan att stanna i uppförsbackarna är stort. Jag har fortfarande sk bakslag med hysterisk värk i den senast opererade knät då jag bara klarar att jobba och inget mer. Dock blir tiden mellan uppehållandet i träning pga detta alltmer mindre. Det går åt rät håll. Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar