tisdag 1 mars 2016

Snart dags att börja jobba

Måndagen den 15 Mars är det bestämt att jag (äntligen) kan börja jobba igen och då 2 tim/dag första veckan. Efter det blir det 50% ett tag.

Att komma tillbaka till ett jobb jag faktiskt gillar och hade börjat komma in i rätt bra är det som verkligen är det mest positiva: de kunder/brukare (eller vilket ord som är mest rätt politiskt) är de som "make my day". Mycket sällan är kontakten jobbig, (för endera eller båda av oss), hatiskt,  rasistisk eller för den delen vanligt ilsken. Oftast är dessa möten (per telefon) innehållande allt från frågor/ändringar om kostnad kontra den hjälp man får som sk Hemtjänst under än 65 år, meddelande från anhörig om kunds resa eller flytt eller tom dödsfall. De som kan få denna hjälp kan vara allt från en ensamboende högst upp i hus utan hiss som brutit benet o inte kommer ut för att handla,  till cancersjuka.

Samtal med de man lärt känna lite mer kan handla om att Koltrasten äntligen börjat sjunga utanför fönstret och att man får uppleva det även detta året. Eller att man hittar just det perfekta receptet.

Att ha ett jobb att gå till med arbetsdagar som är så skiftande är verkligen roligt. Att dessutom ha en bra handlingskraftig och dessutom trevlig chef samt ett gott gäng ca 28 st kollegor är oxå en himla tur.
Nu ska vi tillsammans med flera administrativa enheter inkl Linnestadens bibliotek flytta till 1 a Långgatan 28.
Det hinns med INNAN jag börjar jobba:-)))

Men nu är det fortfarande den 1 Mars o jag ska idag sätta igång med en av sakerna jag bestämt ska vara klart snart: mitt garnskåp. Jag ska ju kanske få plats med mer efter www.farfestikil.com som blir av i helgen o vi är ett gäng som ska dit.
Även lite kel med katten kanske ingår.
Jag roar mig bla med att nysta härvor av både nytt o gammalt. Det blå var en fin kofta som tillsammans med annat hemstickat fick stora hål genom tvättpåsen i tvättmakinen. Endast koftans finullsgarn gick att rädda.:-(((

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar