söndag 1 juli 2012

Sommar

Den här lilla måsungen promenerade omkring med sina syskon mitt ibland oss på Bovik. Mamman var inte ens orolig utan hade tydligen vant sig och sökte mat under tiden. Väldigt söt liten dunboll.

 Tänkaren/Väntaren på ....
 ......dessa
 Syskonen
 Efter att ha varit "stabo" mina första nästan nio år flyttade jag med mina föräldrar till "landet"= Assmundstorp i Säve. Efter ett par år där var vi arrendatorer till några tunnland mark där det odlades sk Biodynamiskt- detta var på -70 talet när ekologiskt inte "fanns" i medvetandet som nu. Vi använde allt som man skulle i denna odling med bekämpningsmedel som bl a blodmjöl mot ohyra. Det togs prover av jord och vatten och kontrollerades hela tiden och föräldrarna startade en firma för att sälja allt som växte och blev så småningom störst i Västsverige på att dessutonm vara grossister för just Biodynamisk odling. Även storskalig odling av Astrar ingick i detta.
Det jag fick med mig av detta har jag förståss fortfarande kunskap om men saknar inte det arbetet även jag blev involverad i. Snacka om barnarbete alltså :-) men inte annorlundare direkt än andra som vuxit upp med gård.
Därför är det roligt att kunna lyckas med att driva upp blommor även idag. Nedan några söta Pelargoner som komit upp sig från sticklingsstadiet. Namnet har jag ingen aning om men "föräldrarna" till sticklingarna växer så det knakar.

Något annat jag blir glad åt är fina ytterkrukor men även de gamla hederliga lerkrukorna är vackra i sin enkelhet.

Inhandlad på Liseberg förra året. ("Krukan alltså:-))
 Krukan är från makens gammelfarmor.

 De två hitersta krukorna ovan är  från mammas samlarmani på
4-Klöverporslin
som jag gärna använder. Trädgårdskrusbär och Gullviva

 Denna fina kofta/väst fick jag av evsi.blogspot.se Efter att ha försökt pracka på andra den eftersom hon inte vill ha den själv fick jag den :-). Passar alldeles utmärkt!


 Har kommit förbi ärmhålet på den top jag stickar i ett helt stycke i stället får fra och bak enligt mönster Drops 90-18 med bomullsgarnet från Stoff och Stil. Färgen är mer åt laxrosa än cerice. Fin blir den

 Ett UFO är det risk för att detta ska bli om jag nu inte tar tag i den de närmaste dagarna. Har ju en vecka kvar på min egen semester så att säga.
Fast jag har ju oxå anmält mig till Tour de Fleece via Facebook. Mer för att komma igång med spinnandet igen än att behöva producera mer garn....För det har jag gott om.


 Tack vare att www.deisydesign.nu lade ut bilder på detta vackra och tunna lingarn på Facebook i fredags em precis innan jag skulle gå till Sip o Knit-träff i stan. (Facebookgrupp)
Det blev dessa fyra jag ska göra en tantkofta.blogspot.se - sjal i med tillsammans med silkegarn
köpt av Ingrid grelber.blogs.se. När jag hittar det i mitt stora vackra vitringarnskåpt jag snart ska bringa reda i. Bild på det ligger ett par år tillbaka i denna blogg.

Nu ska jag sticka lite eller nå´t. Hepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar